Redactioneel

161122-phe-Kasteelconcerten _2“Het format is in 1976 opgezet en is nog altijd een succes,” zegt Jacqueline van Waardenburg-Kerkhoff vol trots.

40 jarig jubileum
Op dinsdag 22 november organiseerde Kasteel Heeswijk voor het 40e jaar een prachtig concert. Tijdens dit jubileum was ook voor een hapje en een jubileumborrel gezorgd.  Meer foto's.

“Wat zo leuk is om te zien,” vertelt Jacqueline vol trots, ”dat er mensen van in de 90 bij zijn. Vaak zijn ze al vanaf het begin lid, maar ervaren ieder concert nog steeds als een cadeau. Daarnaast hebben we natuurlijk ook jonge aanwas, mensen die zich aanmelden om mee te kunnen genieten van de door deskundigen met zorg uitgezochte muziek. We mogen spreken van een hecht ledenbestand en dat biedt ook geborgenheid”.

Het jubileumconcert
Bij dit concert, trad het Signum Quartett op, een strijkkwartet dat al jaren tot de top in dit segment wordt gerekend.
Zij trakteerden het publiek op: Het indrukwekkende Vijftiende Strijkkwartet van Schubert, het ‘Jachtkwartet’van Mozart en niet te vergeten het zinderende Linyembezi van de Zuid-Afrikaanse componist Péter Louis van Dijk. Ook hoorden we Van Dijks inspiratiebron; Seaven Tears van John Dowland.
Het Signum Quartett staat bekend om hun energieke en oprechte spel. Na het winnen van enkele internationale concoursen staan zij dan ook volop in de schijnwerpers.
Het Quartett bestaat uit Florian Donderer (viool), Anette Walther(viool), Xandi van Dijk (altviool) en Thomas Schmitz (cello).

Het eerste kamermuziekconcert, een initiatief van onze Barones
Op initiatief van Barones van den Bogaerde van Terbrugge-van Heeckeren van Kell werd op 29 0ktober 1976 in de salon van het kasteel het eerste kamermuziekconcert georganiseerd. Er volgden velen.
We zijn haar en vele anderen, die dit concert al 40 jaar mogelijk maken, erg dankbaar.

Tekst José van der Heijden
Fotografie Piet van Helvoort