Redactioneel

160303-wvdl-COOPMaart18Alle woningen boven de COOP, de apotheek en de dokterspraktijk zijn op dit moment verhuurd. De bewoners zullen naar verwachting ongeveer tegelijkertijd met de opening van de COOP hun intrek kunnen nemen in de appartementen.
Meer foto's

Alle ruimtes zijn inmiddels glasdicht. Als je de apotheek en dokterspraktijk betreedt, kun heel goed zien, hoe de indeling zal gaan worden. De ruimte van de COOP ziet er bij binnenkomst heel groot uit. Het winkelgedeelte geeft de indruk van een enorme ruimte en het toekomstige magazijn lijkt supergroot.

Op dit moment worden de gevelgordijnen aangebracht. De langwerpige verticale platen zijn gemaakt van Platowood. Dat is hout, dat een veredelingsproces heeft ondergaan. Eenmaal aangebracht hoeft er niets meer aan te gebeuren. Het is onderhoudsvrij en zal onder invloed van het zonlicht snel en egaal vergrijzen. Op de uiteinden van de bovenverdieping is dit materiaal prominent aanwezig.

De afwerking van de parkeerplaats laat nog even op zich wachten. Er staat te veel water, zodat er voorlopig nog niet geasfalteerd kan worden.

Foto’s Wim van der Lubbe Tekst: Fred Lennings.