Redactioneel

jan bouwman_LOKAALEn dan bedoel ik de dag na de raadsvergadering van donderdag 18 februari jl.
De uitslag van het vluchtelingendebat kent u ongetwijfeld. De kranten hebben er vol van gestaan. De laatste weken bent u via dit weekblad ook door alle partijen geïnformeerd over hun standpunten.

Dus was ik van plan er nu niet meer over te schrijven. Wat was er dan de dag daarna?

De gemeenteraad kent ook een soort ”personeelsvereniging”, die heel toepasselijk de naam raad van avontuur kent.

Eenmaal jaarlijks komen de raads- en collegeleden en de griffiemedewerkers met hun partners bijeen voor een gezellig samenzijn. Vaak is dat bij een vereniging in Bernheze. Een aantal maanden geleden was 19 februari als datum geprikt. Toen was nog niet bekend dat 18 februari een debat over de vluchtelingenproblematiek zou worden gevoerd.

Achteraf gezien had de datum niet beter gepland kunnen worden.

Na zulke enerverende weken die aan de raadsvergadering voorafgingen en de avond van het debat zelf die voor een aantal partijen op een teleurstelling uitliep en er links en rechts wat wrijvingen ontstonden, was het prima om 24 uur later elkaar weer in een heel andere omgeving te treffen.

Ontspannend en relaxed met en tegen elkaar een quiz te spelen.

En zo hoort het eigenlijk ook te zijn. Politieke tegenstellingen, die er natuurlijk waren tijdens die raadsvergadering, moeten niet doorwerken in persoonlijke verhoudingen tussen raads- en collegeleden. Ik heb er gelukkig niets van gemerkt.

En om misverstanden te voorkomen: zo’n avond betalen we zelf.

Jan Bouwman

Raadslid Lokaal