Redactioneel

160220-pk-Heilaren-Pastorie-05Ondanks het wat sombere weer gingen we voortvarend aan de gang in het Heilarens hooiland. 

We zaagden tegen de poel enkele hoog opgaande elzen om en verwijderden al staande in de poel de vele opschietende jonge wilgen. Uiteindelijk komt er nu veel meer licht in dit gebied. Ook beter voor het leven in de poel. Helaas zijn de vele lisdodden er met de hand niet uit te halen. Dat zal machinaal moeten gebeuren.

Meer foto's.

In de pauze gingen we naar de pastorietuin in Heeswijk waar anderen van ons enkele fruitbomen aan het snoeien waren. Daar kwamen we onverwacht op extra werk terecht. In onze koffiepauze kwam onverwacht Ben v.d. Heijden binnenvallen in de ontvangstruimte naast de kerk. Hij had een hoop planten bij zich die in de tuin gezet konden worden. De tuin was na het rooien van onder andere coniferen klaar om opnieuw ingeplant te worden.

Ben en ook Rob Cremers (kerkbestuur) waren blij met onze inzet. Alleen de vaste kerkhofploeg heeft komende maandag nu wat minder werk te verzetten. Overigens, in de voormalige pastorie zit tegenwoordig "Kinderopvang Villa Eigenwijs" van de "Kindertuin" uit Boxtel.

Foto's en tekst: Peter Kriele
IVN afd. Bernheze