Redactioneel

20160205-FL-carnaval mozaiek_7VOORKANTNatuurlijk vinden er op vrijdag voor carnaval geen reken-, taal- of andere lessen plaats op de scholen in Snevelbokkenland en het Zandkruiersdurp. Ook hier wordt carnaval gevierd!
Voor foto's  Mozaiekschool De Bolderik Albertusschool en 't Palet

De dag begint al vroeg voor de prins en zijn gevolg. Zeker voor de echte carnaval fanatiekelingen, die de avond ervoor al van start zijn gegaan. Zij verzamelen om half negen onder het afdak van de dokterspraktijk aan de Heilarensestraat.

Eerst zullen de dames en heren en het orkest een bezoek te gaan brengen aan basisschool De Bolderik. Daar zitten de kinderen reeds op hen te wachten in de gemeenschapruimte. De prins gaat op de Bolderik onder andere prijzen uitreiken voor de mooiste hoofdbedekking of haartooi en het mooiste geschminkte gezicht.

Het zal een drukke dag worden voor dit illustere gezelschap. Na de Bolderik volgt een bezoek aan de Zaert, waar het carnavalsfeest van ’t Palet al lang aan de gang is. In de Zaert treden naast de kinderen ook de dansmariekes op.

Vervolgens gaat men naar Loosbroek. In de gymzaal is op de Albertusschool het carnaval volop bezig. Hier zal prins Sander de in blauw gehulde schoolprins en prinses ontmoeten.

Na de middag bezoeken de prins en zijn volgelingen opnieuw de Zaert. Het Mozaïek is daar neergestreken en de leerlingen van groep 3 t/m 8 zijn er volop in beweging. Prins Sander en zijn adjudant broer Nick worden daar uiteraard aangekondigd door hun vader meester Peter.

Vier scholen bezoeken, vier toespraken houden, soms prijzen uitreiken, altijd mee hossen. Onvermoeid trekt het gezelschap verder. Je vraagt je af hoe ze dit alles tot en met dinsdag volhouden.

Tekst: Fred Lennings.

Foto’s: Wim van der Lubbe en Fred Lennings