Redactioneel

voorkant-1"Hossen met de handjes, dat gaan we hier doen".

Dat was het devies dat de bewoners van Laverhof vrijdag, aan het begin van de carnavalsavond meekregen van Annemiek van de Rijdt, directeur van Laverhof.

Samen met opperbok Len van Houtem, presenteerden beiden in een tijdspanne van anderhalf uur een gevarieerd, vlot lopend programma in een overvolle Tuinzaal. Een honderdtal bewoners en hun familie werden ondergedompeld in het feestgedruis.

Meer foto's.

Op de klanken van muziekkapel De Kornuiten maakte Prins Sander en zijn gevolg, vooraf gegaan door de dansmariekes, een glorieuze intrede.

Tonnie Meulenbroek werd uitgeroepen tot de vrijwilliger van het jaar. Voor haar en voor haar jarige dochter Loes werd een uitbundig "lang zal ze leven" gezongen.

"In Uje is het toch better"
Sjan van Zoggel betrad de buut en trakteerde de bewoners op een inkijkje in het Retraite huis in Uden, dat sinds kort is gefuseerd met Laverhof." In Uie is het toch better. Da ge dat mar wet."
Gezien het carnavaleske decor waarin deze uitspraak werd geponeerd, accepteerde de zaal deze stelling in het kader van vreedzaam samen wonen met een hartelijke applaus.

Nadat de prins met een afscheids-polonaise de zaal had verlaten, nam het duo "Keji skon" het podium over. Samen met zangers Lia vormden ze dus, alleen bij dit optreden, een trio!

Tekst en fotografie: Jacques Worms