Redactioneel

160131-wvdl-Carnavslsconcert152VOORKANTIn de aankondiging wordt de carnavalssfeer gegarandeerd, hossen is toegestaan, meezingen zal geen moeite kosten, drank voldoende voorradig en gezelligheid kent tijdens dit concert geen grenzen. Het ideale moment om in de stemming te komen.

Niets is minder waar !!!
Meer foto's

Op de minuut af wordt om 11.11u de openingsserenade gespeeld. De Koninklijke Fanfare Sint Willibrord uit Heeswijk pakt groots uit met heel veel muzikanten op Dinthers grondgebied. Een swingend begin, ondersteund voor vijf zangtalenten uit het dorp. Dit alles wordt geleid door de nieuwe dirigent Hans Thijssen die hiermee zijn carnavalsdebuut maakt.

De jeugdslagwerkgroep weet ook dit jaar weer iedereen te verrassen door iets ludieks op de planken te brengen. Met heel veel dozen kun je namelijk hele mooie muziek maken. ‘Droomdozen’ heet hun versie dan ook heel toepasselijk. Het wordt muisstil in de zaal als ze beginnen, geen ‘rainsticks’ maar ‘raindozen’ zijn te horen en aan het eind van de song trommelen ze er met veel ritme en plezier op…echte slagwerkers!

De prestigieuze onderscheiding van Opperbazuinbazer is door oudprins Joost zeker verdiend. Na een jaar lang heel hard oefenen, waarbij de buurt wel eens dacht dat zijn huis werd afgebroken, heeft hij een perfecte proeve van bekwaamheid afgelegd. Dat moet onze nieuwe prins Sander nog maar weten te evenaren volgend jaar. Dat wordt oefenen……

Het concert wordt beëindigd met het toepasselijke lied: ‘Het dondert en het bliksemt en het regent meters bier’, waarmee de hele zaal in beweging wordt gebracht en in een polonaise maken de carnavalgangers een start voor de komende carnaval. Alaaf !!!

Tekst: Ine Zonneveld

Foto’s: Wim van der Lubbe