Redactioneel

160110-wvdl-NieuwjaarsConcert125Vandaag hield harmonie Sint Servaes met popkoor Enjoy een stemmig nieuwjaarsconcert in het thuishonk de Muziekfabriek, waarmee de Dintherse vereniging en passende opening van het nieuwe muziekjaar had.
Meer foto's

Het was een afwisselend concert met mooie bij de tijd van het jaar passende gedragen stukken en snelle up-tempo nummers, die iedereen in beweging brachten. Ook werd het tijdens de Viking Dinther Proms opgevoerde Adiemus nog eens ten gehore gebracht, waarbij een mooi samenspel ontstond tussen de slagwerkgroep, het harmonieorkest en Enjoy met Ellen Schouenberg als soliste. Arian Deckers soleerde nog eens op de bugel met het prachtige nummer Sorry van Kyteman, wat menig muzikant tot tranen roerde. Het concert werd passend afgesloten met Happy New Year!

Het concert had een bijzonder karakter vanwege het afscheid van de bevlogen en zeer gewaardeerde dirigent Eric Swiggers. Swiggers legt na 27 jaar zijn directiestokje neer om tijd te maken voor zijn eigen muzikale carrière en zijn maatschappelijke baan in de ICT-wereld.

Daarnaast wil hij zich gaan toeleggen op het adviseren, regisseren en musiceren tijdens promsconcerten. Het bij ieder nog vers in het geheugen liggende Promsweekend van harmonie Sint Servaes kende in de scheidende dirigent een onmisbare schakel in de voorbereiding én de uitvoering. Zijn talent bij dit soort evenementen wil de dirigent uit Deurne ten dienste stellen van muziekverenigingen die hier behoefte aan hebben.

Voorzitter Lambert van der Ven sprak woorden van groot respect voor alles wat Eric Swiggers de afgelopen jaren voor zijn vereniging heeft gedaan. “Met veel inzet en betrokkenheid heeft Eric als een écht verenigingsmens geacteerd. Hij is zeer waardevol gebleken en heeft het imago van onze vereniging als geheel, de betrokkenheid van muzikanten in het bijzonder en de uitstraling op de gemeenschap van Dinther en haar regio belangrijk in een positieve richting geholpen”, aldus van der Ven.

Tekst: Lambert van der Ven
Foto's: Wim van der Lubbe