Wim Manders
Voorbereid nam hij dankbaar afscheid van dierbaren en vrienden. In vol vertrouwen ging hij zijn weg en keerde terug naar onze Schepper. Met verdriet hebben wij hem uit handen gegeven. Onze medebroeder, broer, oom, Wim Manders Norbertijn van de Abdij van Berne emeritus pastor-teamleider Parochie Heikant-Quirijnstok, oud-prior Norbertijnen de Schans, initiator Peerke Donders Park
en het Ronde Tafelhuis.
 
* Dinther, zondag 8 november 1931       † Tilburg, Pinksterdinsdag 22 mei 2018
 
Zijn ziekenhuisopname in de vroege morgen van 18 april kwam onverwacht. Aanvankelijk leek er kans op herstel, maar al snel werd duidelijk dat zijn conditie dat niet mogelijk maakte.
Op maandag 14 mei ontving hij het Sacrament van de zieken. Wim zag onder ogen wat komen ging, sprak zijn dankbaarheid uit en had voor ieder die hem bezocht een bemoedigend woord.
Wij nemen afscheid van hem in zijn eigen kerk, de Mariakerk op de Schans. Op maandagmorgen 28 mei om 11.00 uur vindt daar de eucharistieviering plaats waar wij zijn leven zullen gedenken en hem toevertrouwen aan onze Schepper.
 
Daarna brengen wij hem naar zijn abdij in Heeswijk-Dinther waar wij hem rond 14.00 uur begraven temidden van zijn medebroeders.
 
Op zondagmiddag 27 mei wordt Wim vanaf 17.00 uur opgebaard in de Mariakerk waar afscheid van hem genomen kan worden. Aansluitend wordt om 19.00 uur een avondwake gehouden.
 
namens Canonie van Berne 
en de familie Manders 
 
Norbertijnse gemeenschap de Schans 
De Schans 95, 5011 EN Tilburg