Agenda CC Servaes

Agenda

Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
Per week Zoeken
Literaire avond in de Boekenweek met Jan Siebelink & Hans Manders
Dinsdag, 26 Maart 2019, 20:00
Hits : 334

Jan SiebelinkVandaag -in de Boekenweek- wordt Jan Siebelink geïnterviewd door Hans Manders, hij beantwoordt vragen van het publiek en leest voor. Na afloop signeert hij zijn werk. De avond vindt plaats in de Abdij van Berne. De entree bedraagt €15,- (incl. consumptie). Plaatsen dienen vooraf gereserveerd te worden per e-mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Reserveren: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer informatie: www.berneboek.com  

Welkom!

Thema Boekenweek 2019

Het thema van de 84ste Boekenweek, die van zaterdag 23 t/m zondag 31 maart 2019 plaatsvindt, is De moeder de vrouw

Boekenweekgeschenk: Jan Siebelink, Jas van belofte

Jan Siebelink schreef het geschenk van de Boekenweek 2019: Jas van belofte. Siebelink, die in 2005 doorbrak met Knielen op een bed violen, schrijft in het geschenk over Arthur, die een bijzonder verhaal in zich draagt dat volgens zijn vrienden niet onverteld mocht blijven. Terwijl Arthur in de ambulance het leven dreigt te verliezen, denkt hij aan wat hij achterlaat, en vraagt zich af of het genoeg is. Jas van belofte is een verhaal over vriendschap, een vader, en het schrijven.

Tijdens de Boekenweek krijgt u het geschenk in de boekhandel bij besteding van meer dan € 12,50 aan Nederlandstalige boeken. Met dank aan de NS reist u bovendien op zondag 31 maart gratis met de trein op vertoon van het Boekenweekgeschenk.

Jan Siebelink (Velp 1938) groeide op in een streng-godsdienstig christelijk gezin. Hij werd leraar Nederlands en Frans. Naast zijn leraarsbaan begon hij te schrijven en bracht hij een aantal romans en verhalen voort. Zijn belangrijkste romans zijn De herfst zal schitterend zijnEn joeg de vossen door het staande korenDe overkant van de rivier, Vera, Margaretha en de bestseller Knielen op een bed violen. In het laatstgenoemde boek vertelt Siebelink over de godsdienstige kring waar zijn vader toe behoorde en hoe hij daar zelf bij betrokken werd. Van Knielen op een bed violen waren in 2009 meer dan 700.000 exemplaren verkocht. In september 2009 kwam de vijftigste druk uit. (Foto in de bijlage)

Hans Manders (Uden 1959) studeerde Nederlandse taal- en letterkunde en is sinds 1984 werkzaam als leraar Nederlands. Sinds 2005 is hij conrector op Gymnasium Bernrode in Heeswijk-Dinther. Hij schreef meerdere boeken, maar ook gedIchten, liedteksten, columns en verhalen. Hij was tot 2016 gemeentedichter van Bernheze.Locatie Abdij van Berne, Abdijstraat 49, 5473 AD Heeswijk