Agenda CC Servaes

Agenda

Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
Per week Zoeken
Uitwisselingsconcert ROB en Servaes in Heeswijk-Dinther
Zaterdag, 26 Januari 2019, 20:00
Hits : 290
Harmonie StServaesREGIO ORKEST OOST BRABANTHet Regio-orkest Oost-Brabant (ROB) opent zijn 12e concerttour op 26 januari in De Muziekfabriek aan de Abdijstraat in Heeswijk-Dinther. Dat gebeurt tijdens een uitwisselingsconcert met muziekvereniging Servaes uit Heeswijk-Dinther.
De toegang is gratis.

Het ROB is een projectorkest met amateurmuzikanten uit de hele regio Oost-Brabant, het Land van Cuijk, de regio Boekel/Uden/Zeeland en het Rijk van Nijmegen. In het orkest spelen o.a. acht muzikanten van Muzikeverneiging Zeelanida. Het harmonieorkest staat onder leiding van dirigent Bart van Zutven, ook dirigent van hamronie EMM uit Boekel. Het ROB biedt amateurmuzikanten een extra podium om hun talenten te doen gelden. Het harmonieorkest bestaat dit jaar uit 45 muzikanten, die sinds half november wekelijks hebben gerepeteerd. Die repetities vinden plaats in Wanroij. Het is het twaalfde seizoen voor het orkest.

“We repeteren gedurende een beperkt aantal zondagen hard maar in een ontspannen sfeer. In totaal hebben we zo’n dertig uur repetitietijd en er moeten wel een aantal pittige werken worden ingestudeerd,” zegt Albert de Vaal, voorzitter van het projectorkest. Het ROB is volgens hem voor muzikanten een prachtige aanvulling op wat ze bij hun ‘eigen’ orkest doen. Volgens De Vaal een uitdaging voor goede muzikanten. “In korte tijd een aansprekend concert instuderen, ga er maar aan staan!”

De muziek die het ROB speelt bestaat uit een mix van klassieke harmoniemuziek en prettig in het gehoor liggende lichte muziek. Hoogtepunt van dit jaar is ‘Godzilla eats Las Vegas!’ van de Amerikaanse componist Eric Whitacre. Dit knotsgekke stuk bestaat uit een aaneenschakeling van stukjes bekende Amerikaanse showmuziek en vraagt van de muzikanten ook veel acteertalent. Alle clichés komen langs en de theatrale effecten maken dit stuk voor zowel publiek als muzikanten uiterst vermakelijk.

In totaal speelt het ROB vier keer in de regio. Na het concert in Heeswijk–Dinther volgen concerten in Sint Anthonis (zondag 27 januari), Deurne/Vlierden (zaterdag 2 februari) en in Beugen (zondag 3 februari). Meer informatie: www.regioorkest.nl 

Foto:

Het Regio-orkest Oost-Brabant onder leiding van Bart van Zutven

Locatie Muziekfabriek