Agenda CC Servaes

Agenda

Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
Per week Zoeken
Capella Ducis o.l.v. Frans van de Loo, m.m.v. Willem Gerritsen, renaissance trombone.
Zondag, 09 December 2018, 12:00 - 13:00
Hits : 187

Capella DucisSing Joyfully” Advents-en Maria motetten, afgewisseld met Engelse motetten voor Passie en Pinksteren.

Capella Ducis is een kamerkoor voor oude muziek uit ’s-Hertogenbosch. Ze zingen muziek uit de renaissance en de barok, met uitstapjes naar nieuwer werk. Meestal is het 4-, 5-, of 6-stemmig a capella, maar incidenteel werken ze ook samen met instrumentalisten. Ze proberen vaak niet zo bekende, maar daarom niet minder mooie, muziek onder de aandacht te brengen. Het koor bestaat op dit moment uit 24 leden, in leeftijd variërend van ca. 30 tot ruim 50.  Zij geven elk jaar minstens één concert in ’s-Hertogenbosch en omgeving. Zo vaak als mogelijk nemen ze deel aan plaatselijke culturele evenementen.

09-12-2018 Frans van de LooDirigent Frans van de Loo studeerde schoolmuziek in Tilburg en koordirectie bij de Samenwerkende Nederlandse Korenorganisaties/Unisono in Utrecht. Hij vulde zijn opleidingen aan met diverse specialisatiecursussen, cursussen stemvorming, orkestdirectie en masterclasses. Naast Capella Ducis dirigeert hij ook kamerkoor Novo Cantare Arnhem, Het Nieuw Betuws Kamerkoor in Huissen en kamerkoor Canta Libre in Veghel. Als zanger is hij o.a. actief in ‘The Charles Men’, een mannenkwartet dat zich toelegt op muziek uit de Renaissance.

09-12-2018 Willem Gerritsen baroktromboneWillem Gerritsen studeerde eerst voor leraar basisonderwijs en daarna op het conservatorium. Hij behaalde zijn master op trombone. Later specialiseerde hij zich op authentieke instrumenten en zit hiermee regelmatig op het concertpodium bij diverse orkesten en ensembles in binnen- en buitenland. Tevens is hij verbonden als docent aan CKV de Muzerije, het Fontys conservatorium en is leermeester van de stadspijpers van ‘s-Hertogenbosch. Willem is oprichter van het ensemble voor middeleeuwse muziek de Blauwe Schuyt waarin hij blaasinstrumenten, portatief, tokkelinstrumenten en slagwerk speelt en zingt.

Entree: voor dit concert geldt het reguliere entreetarief: Bezoekersinfo.

Kaartverkoop start om 11.00 uur aan de kassa, vooraf reserveren van plaatsen is niet mogelijk.

Locatie Kasteel