Agenda CC Servaes

Agenda

Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
Per week Zoeken
Gezonde voeding en de Schijf van Vijf
Woensdag, 14 November 2018, 19:30 - 21:30
Hits : 212
Gezonde voedingEen interactieve lezing  over gezonde voeding en de nieuwe schijf van vijf.
‘Weet u wat werkelijk gezonde voeding is?’
 
De lezing
Boeken over voeding gaan als warme broodjes over de toonbank. Koolhydraatarm, superfoods, glutenvrij en vegan zijn de meest recente voedingstrends. Soms spreken de voedingsexperts elkaar zelfs tegen. Wat is nu feit en wat is fabel? Is het wel zo gezond om bepaalde voedingsstoffen zo rigoureus uit je menu te schrappen? En wat is de reden dat het Voedingscentrum in 2016 een nieuwe schijf van vijf heeft samengesteld?
Op woensdag 14 november geeft Anneloe Rijpkema een nuchtere, informatieve lezing over gezonde voeding anno nu. In haar presentatie gaat ze in op de voor- en nadelen van de nieuwste voedseltrends en vertelt ze hoe wetenschappelijk onderzoek tot de nieuwe schijf van vijf heeft geleid. Met behulp van uw mobiele telefoon kunt u met het online systeem Kahoot ter plekke uw kennis testen over gezonde voeding.
 
De spreker
Anneloe Rijpkema is al ruim 30 jaar werkzaam als diëtist en onderzoeker op het gebied van gezonde voeding. In haar praktijk Gezonde Eetkamer adviseert ze mensen van jong tot oud, van dun tot dik, bij ziekten, allergieën of om een betere weerstand te krijgen. Specialisaties van Anneloe zijn vegetarische voeding, kindervoeding en voedselovergevoeligheid. Bijzonder is het, mede door Anneloe, in Tilburg uitgerolde project: HapStapPoepFabriek om basisschoolkinderen op speelse wijze het belang van goede voeding bij te brengen. Dit project is in samenwerking met GGD-JOGG en Gemeente Tilburg uitgerold.
 
Deze lezing wordt georganiseerd in het kader van We Are Food Brabant 2018 .
De kaarten voor de lezing zijn in de voorverkoop €5,- voor bibliotheekleden en €7,- voor niet leden. Aan de dagkassa kosten de kaarten voor iedereen € 7,=. Ze zijn online te koop én in alle vestigingen van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken
 
Locatie Bibliotheek Heeswijk-Dinther