Agenda CC Servaes

Agenda

Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
Per week Zoeken
Koffieconcert in de Wapenzaal The Old Swing Band
Zondag, 28 Oktober 2018, 12:00 - 13:00
Hits : 197

Koffieconcert kasteel swing bandThe Old Swing Band is een 16 mans swingorkest uit het oostelijk deel van Brabant, opgericht in 1984. De muzikanten repeteren 1x per week in Zijtaart. Zoals de naam al aangeeft, heeft dit orkest een voorkeur voor swingjazz uit de periode 1930-1960. Deze zeer dansbare muziek onderhield nauwe relaties met dansstijlen als Lindy Hop, Charleston, Swing,  Rock, Jive, Boogie Woogie en wat later Mambo en ChaCha. Een deel van het repertoire bestaat uit dansnummers.

Een ander deel van het repertoire komt uit de Nederlandse swingtraditie: de muziek van Ramblers en Skymasters heeft veel swingnummers opgeleverd .

Een ander belangrijk gedeelte van het repertoire is ingeruimd voor typische bigband nummers van soms oudere snit, maar wel eigentijds gearrangeerd. De huidige bezetting stelt de band in de gelegenheid om deze nummers uit te voeren zoals ze bedoeld zijn. Puike bigband-arrangementen van mannen als Michael Sweeny, Paul Lavender, Roger Holmes en Sammy Nestico zijn een uitdaging om te spelen en verrassend om naar te luisteren.

Entree: voor dit concert geldt het reguliere entreetarief: Bezoekersinfo.

Kaartverkoop start om 11.00 uur aan de kassa, vooraf reserveren van plaatsen is niet mogelijk.

Bezoekt u regelmatig een concert op zondag: word Vriend van het Kasteel en geniet van de voordelen

Locatie Kasteel