Agenda CC Servaes

Agenda

Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
Per week Zoeken
Luchtige Franse Barok in de traditie van schoonheid en raffinement 
Zondag, 14 Oktober 2018, 12:00 - 13:00
Hits : 187

Koffieconcert kasteelBarokensemble Tanja van de Ketterij, barokfagot, Sarah Haynes violone, Ellen Dieleman, cello, René Bouman, klavecimbel

Tanja van de Ketterij startte op 9-jarige leeftijd met blokfluit spelen. Op haar 14de stapte zij over op fagot. Dat bleek een gelukkige greep. Met dit instrument werden vele componisten en hun werken enthousiast verkend: van Bach tot Bartok en van Buxtehude tot Bernstein. De liefde voor de fagot duurt nog steeds voort en sinds enkele jaren is daar de barokfagot bijgekomen.

Sarah Haynes werkte als beroeps-contrabassist bij verschillende symfonie en kamerorkesten in Londen en op tournee. Na verdere studie van barokuitvoering werkte ze ook bij diverse barokorkesten. Sinds haar aankomst in Nederland in juli 2003 richt zij zich totaal op barok uitvoeringen. Sinds 3 jaar speelt zij ook de kleine ‘G’ violone om de mogelijkheden voor kamermuziek uit te breiden.

Ellen Dieleman begon met cellolessen aan de Muziekschool in Terneuzen. Ze speelt in het Leiderdorps Kamerorkest en het strijkorkest de Haagse Beek; maar haar hart ligt bij de kamermuziek (strijkkwartet, pianotrio). Ze nam deel aan vele cursussen in Nederland, Frankrijk en Zwitserland. Op kasteel Heeswijk speelde zij eerder barokmuziek en in een pianotrio.

René Bouman kreeg zijn eerste lessen piano en orgel aan de Bossche Muziekschool. Later volgde hij een studie klavecimbel, musicologie en koordirectie. Hij publiceerde o.a. over het Bossche muziekleven. Bouman is adviseur bij de Brabantse Orgelfederatie en speelt klavecimbel in het kasteelorkest.

Entree: voor dit concert geldt het reguliere entreetarief: Bezoekersinfo.

Kaartverkoop start om 11.00 uur aan de kassa, vooraf reserveren van plaatsen is niet mogelijk.

Bezoekt u regelmatig een concert op zondag: word Vriend van het Kasteel en geniet van de voordelen

Locatie Kasteel