Evenementen

voorbereidingenCabaret en toneelgroep “De Lachspiegel” uit Heeswijk speelde afgelopen weekend haar 69ste revuevoorstelling. Dit jaar was de voorstelling getiteld “100% LS”. Een toepasselijke titel omdat alles uit de koker en de handen van de leden voortkomt.
 
 
 

de spelers en de regisseuseDrie avonden lang werd het publiek getrakteerd op een afwisselende serie sketches, liedjes, en zoals de presentator stem zegt “slappe klets”. Na de voorstellingen blijkt dat het publiek nog uitgebreid nakaart over wat ze hebben gezien.

De wachtkamer van de dokter is altijd een bron van inspiratie. Maar ook de pedicurepraktijk moest de nodige onalledaagse snuiters ontvangen. Verder werden nog diverse andere thema’s aan de tand gevoeld; Drugs, afval op straat, Marktventers die samenspannen tegen het winkelend publiek en niet te vergeten de elektrische fiets die het hier zwaar te verduren kreeg.
 
wachtkamerUiteraard is kwinkslag het codewoord en de onderwerpen worden met de nodige humor benaderd. Er kan nauwelijks een serieus woord vanaf. Een uitgebreide ontmoeting van internationale allure vond plaats in een Heeswijks hotel en stond garant voor allerlei bijzondere momenten.
Vervolgens moesten de diverse vrijetijdsbestedingen het ontgelden. Een luchtig gesprekje in een volkstuin met volkse mensen en een lesje in contacten leggen op een Spaanse camping. Wederom een speelse combinatie van onderwerpen zoals dat gebruikelijk is bij de optredens van de Lachspiegel.

Tweemaal werden de toeschouwers luidruchtig opgeschrikt; eenmaal ging het brandalarm af, maar dat bleek (gelukkig) bij de voorstelling te horen. En later waren er nog een paar luide knallen uit een confettikanon wat feestelijk werd uitgestrooid over de spelers, die hun uiterste best hadden gedaan om het publiek te vermaken. Kortom, weer een hoop commotie maar ook veel plezier bij de voorstellingen.

De voorstelling van dit jaar was de opmaat voor de 70e jaargang van de revue die volgend jaar op stapel staat, een jubileumjaar!
 
Tekst en foto's: Erik van Grinsven