Evenementen

NedGratis bij jouw Bibliotheek: ‘Het zwijgen van Maria Zachea’ van Judith Koelemeijer.

In november viert de Bibliotheek ‘Nederland leest’: de maand waarin iedereen hetzelfde boek leest en zo met elkaar in gesprek kan gaan.

Dit jaar kan iedereen in november gratis het boek ‘Het zwijgen van Maria Zachea’ van Judith Koelemeijer ophalen in de Bibliotheek.

Kleine geschiedenis, grote verhalen

Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. De Bibliotheek, dé plek voor ontmoeting en gesprek, draagt daar aan bij met Nederland leest. Het thema van 2020 past er  perfect bij: Kleine geschiedenis, grote verhalen. Dit thema nodigt lezers uit om in hun eigen geschiedenis te duiken met behulp van de Bibliotheek: de geschiedenis van hun eigen familie of van de stad of streek waarin ze wonen. Elke geschiedenis begint klein, met een klein verhaal of anekdote, maar als je goed leest en je verdiept in het verleden, is er altijd een groot verhaal te vinden.

Nederland Leest: Het zwijgen van Maria Zachea
‘Het zwijgen van Maria Zachea’ is een moderne klassieker waarin op fascinerende wijze een twintigste-eeuwse familiegeschiedenis wordt ontvouwd die naadloos aansluit op het thema Kleine geschiedenis, grote verhalen. Elke familie heeft zijn verhalen. In ‘Het zwijgen van Maria Zachea’ vertellen twaalf broers en zussen het ware verhaal van hun familie. Het gratis geschenkboek is voor leden en niet-leden. Kijk voor meer informatie op www.bibliotheekbernheze.nl.