Evenementen

VoorspeelmiddagZondag 15 maart 2020 belooft een muzikale zondag te worden. Muziekvereniging Servaes houdt op deze dag zowel de jaarlijkse voorspeeldag als het Vriendenconcert. Iedereen is van harte welkom om te komen luisteren.

Zowel de voorspeeldag als het Vriendenconcert vinden plaats in verenigingsgebouw “De Muziekfabriek (Abdijstraat 53 in Heeswijk-Dinther) en zijn gratis te bezoeken.

Voorspeeldag Muziekvereniging Servaes
We starten de dag om 10.30 uur met de jaarlijkse voorspeeldag van Muziekvereniging Servaes. Tijdens deze voorspeeldag kunnen de leerlingen en leden van de harmonie en slagwerkgroep laten horen wat ze in hun mars hebben. De leerlingen brengen individueel of in groepjes een muziekstuk ten gehore, dat samen met de muziekdocent is uitgezocht en geoefend. Ook zullen er verschillende ervaren muzikanten individueel of in ensemble een muziekstuk laten horen. De optredens zullen beoordeeld worden door een vakkundige jury. Alle deelnemers ontvangen een juryrapport en diploma. Rond 12.30 uur is het programma afgelopen.

De voorspeeldag is tevens de voorronde voor het jaarlijkse Bernhezer Solistenconcours. De leerlingmuzikant bij slagwerkers en de blazers met de hoogste beoordeling mogen Muziekvereniging Servaes tijdens het Bernhezer Solistenconcours op 10 mei gaan vertegenwoordigen. Behalve de twee winnaars zal nog een derde muzikant met een ‘wildcard’ aan de wedstrijd deel mogen nemen.

Kortom een ochtend met een gevarieerd programma, van klassiek tot moderne muziek en een grote diversiteit aan instrumenten. Reden genoeg om te komen luisteren!

VriendenconcertVriendenconcert
In de middag staat het Vriendenconcert van Muziekvereniging Servaes op het programma. Iedereen is vanaf 14.00 uur welkom in De Muziekfabriek. Het concert begint om 14.30 uur.

Met dit Vriendenconcert wil Muziekvereniging Servaes haar waardering uiten voor de belangrijke bijdrage die de vrienden leveren voor de vereniging. Met hun bijdrage ondersteunen zij het in stand houden van de vereniging en het bevorderen van diens functioneren.

Het Vriendenconcert belooft een gezellig concert met een divers programma te worden. Tijdens dit concert spelen zowel het harmonieorkest onder leiding van Adri Verhoeven als de slagwerkgroep onder leiding van Tonn van de Veerdonk een afwisselend programma. Ook de jonge talentvolle slagwerkers van de melodische slagwerkgroep zullen onder leiding van Paul van Lokven op het podium verschijnen. Ook zullen 5 jubilarissen worden gehuldigd voor hun 25-, 50- of zelfs 60-jarig lidmaatschap.

Naast alle vrienden zijn natuurlijk andere muziekliefhebbers en belangstellenden ook van harte welkom bij het Vriendenconcert. Kom en geniet onder het genot van een kopje koffie of thee en een worstenbroodje van onze prachtige klanken.