Evenementen

oogstfeestfolder 2018 1Op zondag 7 oktober kunt u in en rondom de molen ervaren wat er allemaal gebeurt met het graan voordat het brood over de toonbank gaat. De Bakkers Lamers en De Kilsdonkse Molen organiseren ook dit jaar weer samen dit Oogstfeest.

 

Op zondag 7 oktober zal deze vruchtbare dag beginnen met een Oogstdankviering in de openlucht om 10.45u door pastoor J.Jansen en het St. Barbaragilde. De streekmarkt laat u proeven en zien wat de oogst van dit jaar weer heeft gebracht.

Er is een fietsroute uitgestippeld van ongeveer 18 km van Heesch naar De Kilsdonkse Molen en terug.

De beide molens zijn te bezichtigen en de molenaars en rondleiders zijn aanwezig om u allerlei wetenswaardigheden te vertellen en te laten zien. Voor de kinderen is er ook van alles te zien en te beleven. Samen met de touwslager je eigen springtouw maken, de dorsvlegel ter hand nemen om het graan te dorsen, het graan gemalen zien worden in de molen en hoe een pak stro uit de machine komt rollen.

Het Bezoekerscentrum is de hele dag geopend voor een lekker bakje koffie met molenkoek, een streekbiertje of een heerlijke lunch. Er is een goochelaar die u zal verrassen en natuurlijk ‘ live’ muziek van een accordeonist en het Seniorenorkest. Ook de Fluisterboot vaart die dag van de molen naar Kasteel Heeswijk en terug. Voor de vaartijden en reserveringen kunt u kijken op de website.

De Kilsdonkse Molen is ook een oliemolen waar de beroemde walnotenolie wordt geperst. Daar zijn heel veel walnoten voor nodig en gelukkig zijn er die dit weer jaar weer volop. Heeft u walnoten over dan kunt u ze die dag ook inleveren. Zo draagt u op deze manier bij aan het in stand houden van deze unieke molen.

U bent van harte welkom op…

Zondag 7 oktober van 10.30u tot 17u bij de Kilsdonkse Molen

Om 10.45. Oogstdankviering

Van 10.30u-17u Streekmarkt

Van 14.30u-16u optreden Seniorenorkest

Adres: Kilsdonkseweg 4-6 5473VK Heeswijk-Dinther
 
oogstfeestfolder 2018 1oogstfeestfolder 2018 2oogstfeestfolder 2018 3oogstfeestfolder 2018 4