Evenementen

beco tonDe Energieweverij

Op 10 oktober is het weer zover, de jaarlijkse Energieweverij is weer een feit! Ben jij er dit jaar bij? Stel je eens voor hoe het zou zijn om te wonen op volledige duurzame bronnen.

Bernheze logoHoe zou het zijn als we met zijn allen aardgas zouden verbannen uit onze woning? Maakt het écht een verschil?

En hoe ga je dan jouw woning verwarmen? En koken, hoe moet dat zonder gas? En de technieken, zijn deze al goed genoeg, of bromt straks de hele wijk van het geluid van warmtepompen? En tanken, want hoe ga je autorijden als we straks geen benzine en diesel meer kunnen gebruiken? Kun je ook voorstellen dat het eigenlijk alleen maar prettige leven is, straks? Geen vieze uitlaatgassen, geen risico’s dat er gas ontsnapt in je woning? Dat je rustig kunt slapen, in de wetenschap dat je woning een stuk veiliger en duurzamer is geworden. Hoe gaat de toekomst er straks echt uitzien zonder gas? Wil je antwoord op deze vraag?

Kom dan naar de Energieweverij op 10 oktober! Het thema van deze Energieweverij is: “Kom van dat gas af” De Energieweverij is een inspirerende avond, waar we volop aan de slag gaan met duurzaamheid! Wat is gasloos, wat betekent het straks voor jou, en hoe kun je toch comfortabel én duurzaam wonen?

Na deze avond weet je alles wat je wilt weten. Uiteraard krijg je de gelegenheid mee te denken over hoe jij denkt dat gemeente Bernheze duurzamer kan worden. Als inwoner krijg je inspraak in de toekomstplannen van de gemeente om in 2030 energieneutraal te zijn. Graag nodigen wij je uit op woensdagavond 10 oktober om 17.30 uur. Na het succes van de bijeenkomsten van afgelopen jaren gaan we graag door met verduurzamen. Deze inspiratiebijeenkomst wordt door de gemeente Bernheze georganiseerd in samenwerking met BECO (Bernhezer Energie Coöperatie).

Jouw mening wordt echt gewaardeerd, want je bent immers inwoner van gemeente Bernheze! We moeten samen actie nemen om te verduurzamen, en daarom is samenwerking het sleutelwoord voor succes. Samen met de inwoners van gemeente Bernheze, organisaties en bedrijven denken we na over de toekomst van de gemeente als duurzame samenleving. Tijdens de avonden komen er allerlei aspecten aan bod. Zo krijgt dit jaar ook gasloos een grotere rol, maar kijken we ook graag naar andere duurzame oplossingen. Heb je zelf goede ideeën, wil je zelf luisteren en nadenken, of wil je meepraten?

Kom dan naar Gemeenschapshuis De Wis in Loosbroek aan de Schaapsdijk 27.

Het programma De Energieweverij start om 17.30 uur, waar we je verwelkomen met een broodje en soep en om 18.00 uur gaat de bijeenkomst van start. Wethouder Peter van Boekel en voorzitter van Beco, Peer Verkuijlen, trappen af door je van harte welkom te heten. Vervolgens zal Tom Vaessen, energieleverancier je op inspirerende wijze aan het werk zetten! Brainstormen, ideeën wisselen en nadenken over de verschillende domeinen van duurzaamheid.

Hoe gaan we duurzaam wonen? En hoe moet dat op het werk? En hoe kunnen we vervoer duurzamer maken? Hoe gaan we beter om met energie? Het zijn allemaal vraagstukken waarmee je aan de slag gaat. De ideeën en resultaten worden met elkaar besproken en vervolgens maken we vervolgafspraken. De avond wordt op gezellige wijze afgerond om 21.30 uur, waarna je na afloop nog een hapje en drankje kunt nuttigen met de andere deelnemers. Aanmelden dus!

Heeft u ideeën of suggesties voor een duurzamer Bernheze? Dan ontmoeten wij u graag op 10 oktober a.s. vanaf 17.30 uur in Gemeenschapshuis De Wis in Loosbroek, Schaapsdijk 27.

Er is op de avond slechts ruimte voor 100 deelnemers. Meldt u vóór 10 oktober aan via www.brabantwoontslim.nl/energieweverij . Na uw aanmelding ontvangt u een bevestiging van uw deelname.

Heeft u vragen dan kunt u voor meer informatie contact opnemen met Laura van Herpen, contactpersoon namens de gemeente en BECO, via 14 0412 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Tot ziens op 10 oktober in Gemeenschapshuis De Wis!