Evenementen

ons welzijn 1In het Alzheimer café Uden-Veghel wordt op dinsdag 18 september aandacht besteed aan het thema 'wat is dementie?' Iedereen die iets heeft met dementie is dan van harte welkom in het Pieter Bruegelhuis aan de Middegaal 25 in Veghel. Deur open om 19.00 uur, programma start om 19.30 uur.

Er zijn verschillende ziektebeelden die onder het begrip 'dementie' vallen, de ziekte van Alzheimer is daarvan de bekendste. Lyan de Roos, specialist ouderengeneeskunde, geeft informatie over de verschillende vormen en legt uit hoe we symptomen kunnen herkennen. Zij vertelt ook hoe men vaststelt of er sprake is van dementie en wat het verschil is met normale vergeetachtigheid. Na de inleiding is er volop gelegenheid om vragen te stellen. Tevens zijn hulpverleners aanwezig die kunnen ingaan op alle vragen en opmerkingen die rondom dementie aan de orde komen. Voor het Alzheimercafé hoeft men zich niet van tevoren aan te melden en de toegang is zoals altijd gratis.

Ontspannen sfeer

In het Alzheimercafé komen iedere maand enkele tientallen bezoekers. Daarnaast zijn er steeds vrijwilligers en enkele beroepskrachten aanwezig. De maandelijkse avonden verlopen in een ontspannen en warme sfeer. Dit initiatief van Alzheimer Nederland, afdeling Oss/Uden/Veghel, Indigo Brabant, Samen in zorg en ONS Welzijn is bedoeld voor alle geïnteresseerden uit de gemeenten Boekel, Uden, Veghel en Bernheze en de verre omtrek.

Wie meer wil weten over het Alzheimercafé kan contact opnemen met Esther de Bie van ONS welzijn, e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De BoodschappenPlusBus kan mensen voor een paar euro naar het Alzheimercafé brengen en hen weer thuisbrengen; bespreken kan bij ONS welzijn, telefoonnummer 088 374 25 25.