Evenementen

Museumboerderij“Nederland ontmoet Polen”, op zondag 9 september in de Meierijsche Museumboerderij.
In onze regio, vooral in de tuinbouw, werken honderden Poolse mannen en vrouwen. Steeds meer Polen wonen, met hun gezin, permanent in Nederland.
Open Monumenten Dag 2018, met als thema “In Europa” is  een mooie aanleiding, om eens kennis met elkaar te maken.
Heemkundevereniging De Wojstap ondersteunt met een boeiende foto-tentoonstelling. Tussen 11 en 5 ben je van harte welkom. Museum en evenemententerrein zijn, vanwege Open Monumenten Dag, gratis toegankelijk.
 
Om 12 uur is er een tweetalige openluchtmis, met medewerking van pastoor Joost Jansen en mevr. Teresa Nowacka. In het boerderij museum wordt tweetalig uitleg gegeven. In de bioscoop zijn doorlopende filmvoorstellingen over Polen te bekijken. Een land met mooie natuur en cultuur, eigenlijk vlakbij, maar helaas nog te weinig bekend bij Nederlanders.
 
Een enthousiast, gespecialiseerd reisbureau vertelt over Polen en reizen naar Polen. Ook de Bernhezer Stichting Kobylin informeert. Gezellig terras, “live” muziek, en het team van de historische groente hof vertelt over tabak en andere wonderlijke planten. Oud-hollandse spelletjes voor jong en oud.
De museumbakkers bakken het heerlijke, bij velen geliefde, boerderij-vloerbrood. De boerderij produceert nog meer lekkers wat geproefd en gekocht kan worden!
 
Ook wordt er opnieuw overtollig antiek aangeboden. Het zou toch “zund” zijn als je er deze keer niet bij was…..
 
Meer informatie over dit altijd weer boeiende museum lees je op: www.museumboerderij.nl
 
Volg ons ook op Twitter(www.twitter.com/HansvanSleuwen )
VAN HARTE WELKOM !