Evenementen

JeugdvierdaagseOp dinsdag 31 juli kunnen de deelnemers zich vanaf 18.30 uur inschrijven voor de Jeugd- en Gezinsvierdaagse. Inschrijving vindt plaats in De Muziekfabriek. Het kost €10,- per persoon om de hele week mee te wandelen en deel te nemen aan de nevenactiviteiten. Aansluitend aan de inschrijving is het mogelijk om aan de openingsactiviteit deel te nemen in het thema Piraten.
Deze activiteit is geschikt voor jong en oud.
 
Woensdag 1 augustus om 9.00 uur is de algemene opening op Plein 1969 in Heeswijk-Dinther. Na een woord van welkom door de voorzitter worden de vlaggen gehesen. Na de opening starten de deelnemers, van alle leeftijden, met hun wandeling van 6, 10 of 15 kilometer. Onderweg is een rust ingericht op de parkeerplaats bij de Zaert.
 
’s Middags kunnen alle geïnteresseerden die zijn ingeschreven, op kosten van de Wandelorganisatie Jeugd- en Gezinsvierdaagse naar Natuurtheater de Kersouwe, waar de voorstelling 'Het grote Piratenavontuur' gespeeld wordt.
 
Ook op donderdag 2 augustus is de start van de wandeling om 9.00 uur, maar dan vanaf de parkeerplaats bij Laverhof, afdeling BerneZorg. De deelnemers lopen deze keer de andere richting op en bij Het Kasteel kan gebruik gemaakt worden van de nodige versnapering. Natuurlijk zijn alle consumpties op de rust en tijdens de nevenactiviteiten bij het inschrijfgeld inbegrepen.
 
De wandeling eindigt deze dag op het terrein van Abdij van Berne, bij de Muziek fabriek. Iedereen heeft de mogelijkheid daar deel te nemen aan de georganiseerde picknick die rond 12.00 uur zal beginnen.
 
Als de magen weer gevuld zijn volgt het middagprogramma om 14.00 uur. We organiseren dan een spelactivitijd in het thema van dit jaar, PIRATEN!
De start op vrijdagochtend 3 augustus is gelijk aan die van de donderdag, maar wel met een andere route en rustplaats. Ook hier is voor iedere deelnemer weer wat lekkers te krijgen.
 
De vrijdagmiddag zal er een sportieve activiteitenmiddag plaats vinden voor groot en klein. Deze zal rond 14.00 uur beginnen bij de Muziekfabriek in de Abdijstraat.
 
Vrijdagavond staat, net als de voorgaande dagen, geheel in het thema Piraten. Het is de bedoeling dat iedereen zo veel mogelijk verkleed naar deze avond komt, bij de Muziekfabriek in de Abdijstraat, en hier kun je deelnemen aan een gezellige avond.
 
Zaterdag 4 augustus is alweer de laatste wandeldag. De deelnemers aan de 15 km starten om 11.30 uur, de deelnemers aan de 10 km om 12.15 uur en de deelnemers aan de 6 km om 13.00 uur. De start vindt plaats op het grasveld voor Gymnasium Bernrode. Na terugkomst op het startpunt, wordt omstreeks 15.00 uur in defilé achter de fanfare naar Plein 1969 gewandeld. Hier kunnen ouders, verzorgers en andere geïnteresseerden hun waardering tonen voor alle deelnemers. We proberen een algemene afsluiting te houden met alle deelnemers. Deze zal rond 15.15 uur beginnen met een dankwoord van de voorzitter en eindigen met het strijken van de vlaggen.
 
Meer info: https://www.jeugdvierdaagse.nl/thema-1