Evenementen

Zacharias Heyes
God hoef je niet steeds te zoeken. Eerder gaat het om het ontwikkelen van de innerlijke bereidheid door God gevonden te worden. Om Hem daarna zelf midden tussen de mensen te vinden.
De gedachte dat God steeds weer de mensen zoekt en vindt, kan en mag ons ontspannen.
Die gedachte maakt ons vrij, ook van het traditionele denken dat je tegenover God iets goed zou moeten maken.
 
Dit boek laat aan de hand van Bijbelse figuren zien, hoe God de mens vindt, vaak ook onverwachts, en hoe de mens zich vinden laat. Een tweede deel gaat over de vraag welke consequenties daaruit voortkomen, bijvoorbeeld waar en hoe de mens zich in deze tijd kan laten vinden. In het derde deel onderzoekt de auteur wat dit voor de kerk betekent, welke horizon- en grensverbredingen daarin kunnen liggen. Misschien wel een nieuwe pelgrimsweg voor de kerk van vandaag.
 
Zacharias Heyes is benedictijner monnik van de abdij Münsterschwarzach, en werkzaam als godsdienstleraar en pastor. In 2017 verscheen bij Berne zijn boek ‘Thuis bij jezelf’.
 
LEZING
Op zaterdag 14 april verzorgt Zacharias Heyes een lezing in de Abdij van Berne nav zijn nieuwe boek God weer vinden en wordt hij geïnterviewd door Franck Ploum over zijn visie op de toekomst van de kerk en het geloof. Meer informatie op www.berneboek.com/agenda