Evenementen

Musi mare“Lente: van Pasen tot Pinksteren”
In 2018 bestaat Kamerkoor Muzimare al 25 jaar. In die jaren is het koor zingend op reis, zoekend naar de kracht en de essentie van muziek.
Het jubileum wordt door het koor gevierd met een serie concerten in alle seizoenen van het jaar 2018.
Binnenkort is er het eerste concert voor het seizoen Lente , met als titel: Songs of Spring , music of Wisdom. Een verhaal dus over nieuw leven, over een nieuwe toekomst, over een wereld waarin mensen elkaar verstaan.
De dagen worden langer, bloemen ontluiken en de belangrijkste kerkelijke feesten worden gevierd. Het koor zingt over hoopvolle verhalen en hoe de mooie boodschap daarvan overal om ons heen kan worden ervaren. Als het letterlijk warmer worden van de wereld om ons heen.
 
Een Lenteconcert vol vreugde en verwondering, met stille inkeer en uitbundigheid, naar zoeken en vinden.
Het concert vindt plaats op zondag 8 april om 15.00 uur in de Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther.
Entree en tekstboekje zijn gratis. Uw vrijwillige bijdrage na afloop wordt erg op prijs gesteld.
Aanmelden voor kaarten voor het concert via een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Het koor
Kamerkoor Muzimare is in haar inmiddels bijna 25 jarig bestaan uitgegroeid tot een in alle opzichten mooi uitgebalanceerd koor van amateurzangers. Het koor zingt zowel profane als religieuze muziek en is er trots op dat het daarbij regelmatig muziek zingt die nog weinig bekend is bij de luisteraars.
Bij een concert van Kamerkoor Muzimare wordt steeds uitgaan van een speciaal thema. Daarbij neemt het koor de luisteraar mee op reis en zo is men bij Muzimare verzekerd van een 'concert met een verhaal'
Het koor staat onder leiding van professioneel dirigent en kerkmusicus Sophia Brink. Naast het koor Muzimare is zij tevens dirigent van het Projectkoor Heilig Landstichting waarmee jaarlijks een aantal inmiddels bekende Allerzielenconcerten wordt gegeven.
 
Er wordt bij concerten van Muzimare geen entree gevraagd, maar het koor vraagt na afloop een vrijwillige bijdrage. Met deze giften hoopt Muzimare ook in de toekomst regelmatig concertseries te kunnen blijven geven die voor ieder toegankelijk zijn.