Evenementen

Arie Meulendijk_taxateur

In het kader van de lopende tentoonstelling over Baron Willem en z’n voorliefde voor kunst en literatuur, willen we ook graag aandacht geven aan de fraaie werkkamer van de baron en zijn bibliotheek waar hij zo graag verbleef.

Daartoe hebben we op woensdag 26 oktober de bekende Nederlandse taxateur Arie Molendijk uit Rotterdam uitgenodigd naar Kasteel Heeswijk te komen. Van 13:00 tot 16:00 uur wordt bezoekers de mogelijk gegeven hun oude boeken, atlassen, bijbels, kerkboeken, prenten, ansichtkaarten en documenten etc. op waarde te laten taxeren.

Arie Molendijk, een man met ervaring

Arie Molendijk heeft bijna 1600 taxatiedagen op zijn naam staan en in de loop der jaren een reputatie opgebouwd tot in het buitenland. Vorig jaar vierde hij in de Stadsbibliotheek van Rotterdam zijn jubileum van 1500 taxatiedagen. Op zaterdag 3 september was hij aanwezig op de boekenparade in Amsterdam en taxeerde voor het publiek in samenwerking met enkele conservatoren en hoogleraren van de Koninklijke Bibliotheek uit Den Haag.

Arie Molendijk_2Arie Molendijk beoordeelt foto’s uit de 1ste wereldoorlog

Iedereen is op deze middag van harte welkom. Schroom niet om één of meer boeken te laten beoordelen door de taxateur. Arie Molendijk taxeert in de fraaie Ridderzaal. Ook adviezen voor een veiling of verkoop worden graag verleend.

Taxatie: 5 euro, ongeacht het aantal boeken.

Entree 

Een toegangsbewijs kost € 10,–. Voor kinderen (4-12 jaar) en rolstoelrijders bedraagt het entree € 6,– per persoon. Beschermers van Brabants Landschap (max. 2 volwassenen en 2 kinderen tot 18 jaar), Museumkaarthouders en Vrienden&Beschermers van Kasteel Heeswijk hebben gratis toegang. 

Het Kasteel.