Evenementen

Sons-KamerkoorHet koffieconcert in Kasteel Heeswijk wordt op zondag 9 oktober verzorgd door Het Sons kamerkoor o.l.v. Marie-Astrid Zeinstra uit Dinther van 12.00u tot 13.00u. 
Het Sons Kamerkoor bestaat sinds 1972 en telt op dit moment 23 zangers. Het koor heeft een uitgebreid repertoire vanaf de Middeleeuwen tot in de moderne tijd,

waarbij het accent op muziek van voor 1900 ligt. De muziek die ten gehore wordt gebracht is van geestelijke en profane, ernstige en vrolijke aard. Er wordt voornamelijk a capella gezongen. Instrumentalisten verlenen hun medewerking bij concerten, om het koor te begeleiden of als intermezzo.

PROGRAMMA

palestrinaGiovanni Pierluigi da Palestrina (1525-1594)Het koor zal een Italiaans programma ten gehore brengen, met onder meer muziek van Giovanni Pierluigi da Palestrina, Orlando di Lasso, Orazio Vecchi, Claudio Monteverdi en Wolfgang Amadeus Mozart. Een belangrijk thema in de stukken is de liefde in al haar facetten. Luchtigheid en weemoed wisselen elkaar af.
Dirigente Marie-Astrid Zeinstra verzorgt een instrumentaal intermezzo met pianomuziek van Ludovico Einaudi. Voor elk wat wils dus!
ENTREE (RESERVEREN IS NIET NODIG)

Een ‘all-in’ toegangsbewijs (kasteel en concert) kost € 10,–. Voor kinderen (4-12 jaar) en rolstoelrijders bedraagt het entree € 6,– per persoon. Beschermers van Brabants Landschap (max. 2 volwassenen en 2 kinderen tot 18 jaar), Museumkaarthouders en Vrienden&Beschermers van Kasteel Heeswijk hebben gratis toegang. Klik hier voor meer info over bezoekmogelijkheden en (voordeel)tarieven.

Sons Kamerkoor2Sons Kamerkoor
OVER HET SONS KAMERKOOR

Het Sons Kamerkoor is een actief koor. Verschillende keren per jaar staan er optredens gepland en ook voor de komende jaren zijn er volop plannen. Kerkelijke concerten maken deel uit van het programma en vinden meestal plaats in de Sint Genovevakerk te Breugel, een locatie met een geweldige akoestiek.  Daar zingen, is een feest voor het koor en voor de toehoorders is het een feest om er te komen luisteren. Ook in Kasteel Heeswijk, het Museum voor Religieuze Kunst in Uden en het Oude Willibrorduskerkje in Waalre wordt regelmatig opgetreden.

Marie-Astrid ZeinstraMarie-Astrid ZeinstraOprichter en dirigent Ko van Geldorp heeft het koor ruim dertig jaar geleid; hij is in 2003 opgevolgd door Wil Barten die het stokje in 2013 overgaf aan Gerard van de Pas. Momenteel staat het koor onder leiding van Marie-Astrid Zeinstra.


OVER MARIE-ASTRID ZEINSTRA

Marie-Astrid studeerde praktijkopleiding koordirectie en piano aan het Brabants Conservatorium. Ze is onder meer actief als koordirigent, pianodocent en begeleider van instrumentalisten en vocalisten. Ook geeft ze workshops en organiseert de muziek bij speciale gelegenheden.