Evenementen

 

SaraBandaWebHet koffieconcert op zondag 3 juli vanaf 12:00u tot 13:00u in Kasteel Heeswijk wordt verzorgd door Barokorkest SaraBandA uit Utrecht. Op het programma staat muziek van:

– William Boyce (1711-1779). Symphony no. 1. Allegro, Moderato e dolce, Allegro.


– Nicolaes a Kempis (1600-1676). Symphonia prima.
- Marc-Antoine Charpentier (1634-1704). Concert pour quatre parties de violes. Prelude 1, Prelude 2, Sarabande, Gigue angloise, Gigue francoise, Passacaille.

– Giovanni Rovetta (1596-1668). Canzon quarta á 4
– Antonio Vivaldi (1678-1741). Concerto in D majeur, voor luit, strijkers en bc. Solist: Teun Lingeman, luit. Allegro moderato, Largo, Allegro.
– Francesco Geminiani (1687-1762). Concerto no. 1 Andante, Allegro, Adagio.

 

OVER SARABANDA

SaraBandA o.l.v. Mariette Holtrop

SaraBandA is een barok-strijkersensemble. Het orkest is opgericht in 2007 en speelt onder leiding van Mariette Holtrop. Zij heeft zich na haar solistendiploma viool gespecialiseerd in barok-viool bij Sigiswald Kuijken, en treedt op met vele barokorkesten. De leden van SaraBandA, deels zeer goede amateurs en deels met een professionele achtergrond, spelen op originele barokinstrumenten, of kopiën daarvan, dus op darmsnaren en met barokstrijkstokken. Er wordt zo veel mogelijk van originele uitgaven gespeeld, het betreft dan muziek uit de Vroegbarok, Barok, en (Vroeg)klassieke tijd.

De musici van het barokorkest:

Barokviool: Mariette Holtrop (concertmeester en leiding), Dita Breebaart, Magda Man in ’t Veld, Gisela Vemer, Els Kluin, Gerard Simons, Karin Caransa, Ineke Huizinga
Barokviola: Tom Huizinga, Amarja Bol, Corrie Luif
Barokcello: Marian Bergsneider, Eugenia Veel
Theorbe: Teun Lingeman
Klavecimbel: Inge Paalman

In de 5 jaar dat het ensemble bestaat heeft het al diverse concerten gegeven, o.a. met les Ages, o.l.v. Frederique Chauvet, en het Nieuwegeins Kamerkoor, o.l.v. Willeke Smits. Ook speelden zij een aantal keren de “Watermusic” van Händel in Leiden op het water. In een vorig seizoen speelden zij een programma in de Willibrordkerk, in Utrecht, eveneens met Theo Visser als orgel-solist, en werkten mee aan een geënsceneerde uitvoering van de opera “Dido and Aeneas” van H.Purcell, ter gelegenheid van een jubileum van het Nieuwegeins KamerKoor. In het najaar van 2014 werkte het orkest mee aan een workshop van Forum Vocaal, met aria’s uit diverse Bachcantates. En in 2015 het Magnificat van CPE Bach met een project-koor van UCK (Utrecht).

Het optreden van ‘Barokorkest SaraBandA’ maakt deel uit van ons zondagprogramma waarin genieten van wat ons kasteel te bieden heeft voorop staat. Een all-in ticket voor een bezoek aan het kasteel, inclusief het concert kost € 10,– per persoon. Een entreebewijs voor kinderen (4 t/m 12 jaar) kost € 6,–. Klik hier voor meer informatie over de verschillende toegangstarieven en kortingen. Beschermers van Brabants Landschap (max. 2 volw. en 2 kinderen -18 jaar), Museumjaarkaarthouders en Vrienden&Beschermers van Kasteel Heeswijk hebben gratis toegang.