Evenementen

Kasteelorkest-2015Steeds meer musici vinden de weg naar Kasteel Heeswijk, een aantrekkelijk podium voor klassieke muziek.Zo ook de musici die samen het 21 leden tellende Kasteelorkest vormen dat o.l.v. Jos de Hoon op Tweede Paasdag om 13:15 en 15:15 uur een optreden zal verzorgen.

Met de uitvoering van werk van Haydn wordt muzikaal op uitbundige wijze het voorjaar ingeluid. Elk optreden duurt ca. 45 minuten.

Het orkest speelt dan twee Paassymfonieën van Haydn uit 1765:
– symfonie no. 30 “Alleluja” (in C, Hob.I:30) = Allegro (met de melodie van het Alleluia van 1ste Paasdag)
– symfonie no. 31 “Mit dem Hornsignal” (in D, Hob.I:31, met 4 hoorns) = Allegro – Adagio – Menuet & Trio – Finale: Moderato molto (thema + 7 variaties) – Presto 34’02’’. Als intermezzo worden twee liederen van Haydn uit de Canzonetten (Hob.XXVIa:25-36) uitgevoerd:
– no.1: “The Mermaid’s Song” in C
– no.10: “She Never Told Her Love” in A
Anne van Eck-Heuvelmans is de sopraan (lid van Vocaal ensemble Octocant o.l.v. Lucas Vis). Zij wordt begeleid door Axel Wenstedt op de vleugel in de Wapenzaal en op de Broadwood 1840 in de Salon.

DE BEZETTING

Hoornblazers in Haydn’s Symfonie no.31

De musici van het Kasteelorkest spelen in verschillende regionale orkesten: Kamerorkest Alveare Veghel, Symfonieorkest Oss, Valkenswaard Kamerorkest, Eindhovens Symfonieorkest, Philharmonisch Orkest Den Bosch en het Barokorkest Megen.

Fluit: Henny Gieles
Hobo: Jos Scheepers en Jan Zoll
Fagot: Henk Kox
Hoorn: Arno v.d. Heijden, Anke van Brussel, Kees van Vliet en Jasper van Oort
Viool I: Angela Neijmeijer, Pieter Jansen en Joeske Drost
Viool II: Bekkie Doornweerd, José van Grinsven en Fred Lotgering
Altviool: Marco Jansen
Cello: Wilbert Neijmeijer, Bea Schoenmakers en Koen Lindner
Contrabas: Jan Kamphuis en Mathilde Mollenhorst
Klavecimbel, vleugel en Broadwood 1840: Axel Wenstedt

ENTREE

Reserveren is niet nodig. Een all-in entreebewijs voor het kasteel volstaat om 200% te kunnen genieten van het optreden van deze musici. Klik hier, http://www.kasteelheeswijk.nl/kasteel-heeswijk/bezoek-kasteel/  , voor de tarieven, kortingen en andere voordeeltarieven.

TWEEDE PAASDAG, 28 MAART 2016. PAASCONCERTEN MET WERK VAN HAYDN

MAART 28 @ 13:15 - 15:15