Evenementen

Flûtes-a-Lek-300x300Op zondag 21 februari verzorgen het Blokfluitensemble ‘Flûtes a Lek’ en het Vocaal ensemble ‘Xing’ de twee matineeconcertjes in Kasteel Heeswijk. Hun gezamenlijk optreden staat gepland om 14:15u en 15:15u in de Wapenzaal.

ENTREE

Reserveren is niet nodig. Een all-in entreebewijs voor het kasteel volstaat om 200% te kunnen genieten van het optreden van deze musici. Klik hier voor de tarieven, kortingen en andere voordeeltarieven.

OVER DE ENSEMBLES

Flûtes a LekFlûtes a Lek
Blokfluitensemble Flûtes à Lek is in de Jaren 90 ontstaan aan ‘’ de Plantage’’ in Culemborg. Het gezelschap speelt op blokfluiten in verschillende maten: van sopranino tot contrabas. Dat levert een heel palet aan klankmogelijkheden op. Het is een uitdaging om al die instrumenten tot een mooi geheel te laten versmelten. De naam van het ensemble verwijst naar de steek waar het ensemble ontstond ( rond de rivier de Lek ) en naar het Franse woord voor blokfluit, ‘flûte à bec’. De bezetting van het ensemble bestaat uit: Els Althuizen, Simon Dijk, Marielle Jacobi, André Pels, Myrthe Versluis en Marijke Voogsgeerd. Els Althuizen geeft leiding aan het blokfluitensemble.

Vocaal ensemble XingVocaal ensemble Xing
Vocaal Ensemble Xing is een 4-stemmig gemengd koor met twintig zangers en zangeressen, dat in ruim 20 jaar een begrip is geworden in de Rosmalense gemeenschap en omgeving. In de loop der jaren hebben zij diverse optredens verzorgd. Zo was er bijvoorbeeld in oktober 2015 een geslaagd opgetreden tijdens Het korenfestival Koren op de Rosmolen en is in 2014 is een dubbelconcert uitgevoerd samen met blokfluitensemble Flûtes a Lek in zowel de kapel van Coudewater als in de oude Synagoge in Culemborg.

Het repertoire bestaat uit een breed scala aan liederen, folksongs, madrigalen en close harmony van Nederlands tot Russisch en van middeleeuws tot modern. Alle liederen worden à capella gezongen en zijn ingestudeerd onder leiding van dirigent Wilmy van den Berg.

Xing