Evenementen

KBO DintherOp woensdag 17 februari is er weer een themamiddag, die wordt georganiseerd door KBO-Dinther. Rini Kerstens uit Erp geeft dan van 14.00 tot 16.00 uur in cc Servaes een interessante lezing met prachtige beelden over het thema: verhalen, sagen, legenden ….

.

Omdat de reacties eerder bij Heemkundekring De Wojstap zo geweldig waren, heeft de KBO Rini uitgenodigd om dit verhaal aan een breder publiek te vertellen. Alle belangstellenden uit Dinther en Heeswijk worden daarom van harte uitgenodigd om deze lezing bij te wonen. De toegang is gratis en de koffie wordt aangeboden door de gemeente Bernheze. De zaal is open vanaf 13.30 uur.

Het is een lezing over de natuur.

Zolang mensen bestaan hebben ze interesse gehad voor de natuur.

In het verre verleden moesten mensen het doen met wat ze zagen en meemaakten. Zij leefden toen echt nog midden in de natuur en waren er heel afhankelijk van.

Toen zijn er veel verhalen ontstaan. Verhalen over planten, paddestoelen, dieren.

Vooral de soorten met een wat vreemd, merkwaardig of bijzonderlijk uiterlijk waren onderwerp van die verhalen. Ook speelden geloof en bijgeloof een heel grote rol. Het gaat over duivels en heksen, kabouters en elfjes.

Luguber en Sprookjesachtig

Sommige verhalen hebben te maken met de angst, die mensen hadden voor natuurverschijnselen, andere daarentegen zijn heel sprookjesachtig.

Allemaal vertelsels die ons nu een glimlach ontlokken.

De verschillende verhalen vertellen ons iets over hoe mensen vroeger stonden tegenover de natuur en natuurverschijnselen. Komt u ook?