Evenementen

4fb54386-b6ab-4608-a6ed-ee1b04fb55efVandaag wordt het zondagse concertprogramma verzorgd door het Ad hoc Baroktrio Leonie Clahsen (fluit), Wikkie Vis (cello) en Axel Wenstedt (klavecimbel/kabinetorgel). Zij spelen om 14:15 en 15:15 uur muziek van J.S.Bach en C.Ph.E.Bach.

ENTREE

Een toegangsbewijs voor het concert kost € 4,– per persoon. De combinatie van een kasteelentree met rondleiding en concert kost € 7,50 per persoon. Klik hier voor meer informatie over de toegang tot het kasteel.

PROGRAMMA

J.S. Bach (1685-1750)

sonate in C BWV 1033 voor fluit, kabinetorgel en cello
Adagio in G, BWV 968 (naar Preludium uit 3e vioolsolosonate BWV 1005) klavecimbel
sonate in g BWV 1020 voor fluit, klavecimbel en cello
Andante in f BWV 964 (naar 2e viool-solosonate BWV 1003) kabinetorgel
delen uit: Partita in a BWV 1013 voor fluit solo
delen uit een sonate voor cello solo
C.Ph.E. Bach (1714-1788)

Hamburger Sonate in G Wq 133 / H.564 voor fluit, klavecimbel en cello
OVER DE MUSICI

Leonie Clahsen (Uden) kwam op jonge leeftijd via grammofoonplaten al in aanraking met de prachtige klanken van symfonieorkesten, swingende jazzcombo’s en popmuziek. Muziek was al snel niet meer weg te denken uit haar leven. Na eenmaal te hebben gekozen voor de prachtige klanken van de fluit, volgde zij fluitles aan de Enschedese Muziekschool, later aan het ArtEZ Conservatorium, volgde cursussen bij de fluitpedagogen Trevor Wye , Geoffry Gilbert en William Bennett, en behaalde in 1986 het examen docerend musicus. Fluitmuziek is uitermate geschikt als sfeermuziek tijdens bepaalde gelegenheden: behalve concerten speelt zij tijdens bruiloften, uitvaarten, exposities en seminars. Als fluitdocent geeft zij ruim 25 jaar les, nu bij Phoenix Cultuur Meierijstad, Muziekschool Médèz in Sint Michelsgestel en het Mondriaanhuis in Uden. Meer over Leonie Clahsen.

Wikkie Vis (Sint-Oedenrode) studeerde cello bij Johan de Nobel in Maastricht en behaalde in Luik het Diplome Superieure met onderscheiding. Zij was verbonden aan het Limburgs Symfonie Orkest, het Amsterdams Philharmonisch Orkest, het Amsterdams Nonet en het Aquarius Ensemble voor hedendaagse muziek (olv Lucas Vis Amsterdam / Sint-Oedenrode), en was vaste remplacante in het Brabants Orkest. Hiernaast leidt zij een bloeiende lespraktijk en speelt in diverse kamermuziekensembles. Cello: 18e eeuwse kopie van een Rogeri, met deels darmsnaren.

Axel Wenstedt (Gemonde) speelt (na pianoles bij organist-klavecinist Gerard Dekker) sinds 1971 als autodidact klavecimbel en orgel. Volgde kamermuziek/liedbegeleiding bij A.Seyler (Nijmegen). Veel concerten als continuospeler bij koren en orkesten (oa kamerorkest Alveare Veghel/Sander Teepen, Barokorkest Megen/Hans Linnartz, koor Octocant/Lucas Vis), en veel barokke kamermuziek oa met de barokensembles Scordatura (Jos Koning) en Octime Nijmegen (Rob Engels). Ook orgelconcerten in Brabant en daarbuiten, oa boekenmarkt Deventer, Brugge, Frankrijk, Sion (Zw), Wenen. Was jarenlang lid van de orgelcommissie in Sint-Oedenrode. Als huisklavecinist/organist/fortepianist van kasteel Heeswijk speelt en organiseert hij daar veel concerten, en is beheerder van de 7 toetsinstrumenten op het kasteel. Speelde al vaker barokmuziek met de beide andere musici.