Dorpsnieuws

De LachspiegelIn 1949 had de eerste revue van De Lachspiegel de titel Kùnde dè begrèpe? Deze titel is nu in 2024 van toepassing. Het is moeilijk te begrijpen, maar wel de werkelijkheid. Achteraf bezien was de jubileumrevue (de 70ste) ook meteen de laatste...

Deze bracht De Lachspiegel voor het voetlicht, terwijl de volgende dag bekend werd dat er iets gaande was. Uiteindelijk bleek dit corona te zijn. Het was voor alle verenigingen een lastige periode, maar voor De Lachspiegel was dit niet de oorzaak dat het doek gevallen was. “Wij moesten in de coronaperiode afscheid nemen van één van de pijlers van onze groep en we werden geconfronteerd met problemen, zoals huisvesting, invulling van open gevallen plaatsen voor regie, spelers en tekstschrijvers. Daarnaast was het al langer moeilijk om een vacante bestuursfunctie in te vullen. Na alles geprobeerd te hebben, zijn we tot de conclusie gekomen dat het doek voor ons niet meer open kan gaan.

Vanaf deze plaats willen we onze sponsors, die een belangrijke factor waren, danken voor hun enthousiaste ondersteuning. Een speciaal woord van dank aan onze trouwe bezoekers en een dank je wel aan het Willibrordcentrum dat voor ons het ‘volkstheaterke’ was.

Wij kijken met veel plezier en trots terug op 70 jaar De Lachspiegel.”

Bron: mooiBernhezer.nl