Dorpsnieuws

231208 nh IVN 03Vrijdag 08-12-2023 hebben deze kanjers van OBS De Bolderik hun groene handjes laten wapperen. Samen met IVN-er en Clima Silva-lid Nadja van Hemmen staken zij de schop in de grond om maar liefst 90 jonge boompjes aan te planten. De boompjes zijn onderdeel van Plan Bomen om Brabant groener te krijgen. In overeenstemming met de gemeente van Bernheze mochten ze worden aangeplant op het veld vlak bij de basisschool.

“De gemeente zal, volgens afspraak, het onderhoud voor de rekening nemen” aldus van Hemmen, “Een mooi voorbeeld hoe burgers en gemeente de handen ineen kunnen slaan. Ook houden de kinderen natuurlijk de boel in de gaten. Ze hebben ze zelf gezet en daardoor krijgen ze er een gevoel bij om zorg te dragen voor deze babybomen.”

Alle aangeplante bomen zijn inheems, dat doet het meest voor de biodiversiteit. De lokale insecten huizen er graag, daardoor ook de vogels. Verder hebben de kinderen geleerd over de wortels van de bomen (nee die zijn niet dood, zij zorgen juist voor het transport van voeding) en dat al die kleine beestjes in de grond een goed teken zijn en niet iets om bang voor te zijn. In het voorjaar kunnen ze er wellicht al verstoppertje spelen.

Tekst en foto's: Nadja van Hemmen-van Driel

231208 nh IVN 02

231201 nh IVN 01