Dorpsnieuws

stemburoIn de groepen 7/8 van basisschool Het Mozaiek is de laatste weken stilgestaan bij de  verkiezingen. In het project "De Kinderverkiezingen" komen verschillende kerndoelen van Burgerschap aan de orde. Zo wordt geleerd wat een democratische samenleving is en wordt er gediscussieerd over actuele maatschappelijke kwesties, waarover verschillende ideeën bestaan.

In dit project onderzoeken de leerlingen ook politieke stellingen over onderwerpen die zij belangrijk vinden; omgaan met alcohol/roken en drugs, armoede, dierenwelzijn, kinderrechten, klimaat, sport & gezondheid en vluchtelingen. Over elk onderwerp zijn verschillende stellingen geformuleerd, die uit het programma van een politieke partij komen. 

De leerlingen hebben stellingen gekozen die ze interessant vinden en hebben vervolgens argumenten voor of tegen deze stellingen bedacht. Hierover zijn ze met elkaar in debat gegaan. Tenslotte is er gekeken welke politieke partij bij hen past en mochten ze ook gaan stemmen. Gebruikmakend van heuse oproepkaarten, stembiljetten en rode potloden was afgelopen week "stembureau (Pastoor Maasstraat) 15" speciaal geopend voor de leerlingen van Het Mozaiek.

Om het project af te sluiten volgt volgende week vrijdag nog een bezoek aan het Gemeentehuis te Heesch.