Dorpsnieuws

weerbaarheid buitengebiedHet buitengebied is een aantrekkelijk werkgebied voor criminelen: grote mate van anonimiteit en aanbod van (leegstaande) stallen en schuren. De gemeente Bernheze bezoekt komende weken samen met de politie en de Omgevingsdienst Brabant Noord

diverse locaties in het buitengebied om de weerbaarheid te vergroten.

Bezoeken
“We horen graag wat er speelt in het buitengebied, waar behoefte aan is en waar de kansen liggen” vertelt waarnemend burgemeester Antoine Walraven. “Over het algemeen is ons buitengebied weerbaar: ondernemers en inwoners laten zich niet snel verleiden. Tegelijkertijd is ook bekend dat we soms ongewenste activiteiten aantreffen.”

De bezoeken de komende weken zijn bedoeld om ondernemers en inwoners bewust te maken van de risico’s, zodat criminelen steeds minder kans krijgen om misbruik te maken van de panden in het buitengebied. Ook worden er controles uitgevoerd, samen met de politie en omgevingsdienst, op naleving van wetgeving. Het kan dus zijn dat er binnenkort medewerkers van de gemeente bij u aanbellen.

Meld verdachte situaties
Vertrouwt u iets niet of ziet u een verdachte situatie? Meld dit bij de politie via 0900-8844 of bij de gemeente Bernheze via telefoonnummer 0412-458888 of via e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Bel bij spoed of heterdaad altijd 112. Anoniem melden kan ook via 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl .