Dorpsnieuws

abdijhuis2Duurzaamheid.nl en Stein Ontwikkeling presenteren nieuwe plannen voor het Abdijhuis bij de Abdij van Berne. Na intensief en constructief overleg met de Norbertijnen hebben  Duurzaamheid.nl  en Stein Ontwikkeling en Verhuur de handen ineengeslagen om ‘Het Abdijhuis’ en ‘Het Neerhuys’ van de Abdij van Berne te ontwikkelen naar een ontmoetingsplaats voor duurzame ondernemers:

de Holie Hub.

Al 900 jaar lang is de Abdij van Berne een plek van betekenis. De Norbertijnen zijn het oudste genootschap van broeders in Nederland en hebben zich altijd verantwoordelijk gevoeld voor het welzijn van mensen. Zo richtte bijvoorbeeld Norbertijn Gerlacus van den Elsen de Boerenleenbank op waar later de Rabobank uit voortkwam. “In de interessante dialogen die we met hen hebben gevoerd, hebben de Norbertijnen aangegeven dat zij graag willen werken aan een nieuwe invulling, maar wel een die van betekenis is voor de maatschappij,” aldus Sjon Reijers van Stein. “De locatie op zich heeft historisch zoveel waarde, betekenis en schoonheid en vraagt daarmee om een zorgvuldig gekozen invulling voor de toekomst. We willen het opnieuw een mooie ontmoetingsplek laten worden voor mensen die willen leren, inspireren en samenwerken op het gebied van duurzaamheid en de Sustainable Development Goals (SDG) in het bijzonder,” vult Anne-Marie Rakhorst aan. De Holie Hub heeft nog een primeur. Het wordt namelijk ook het eerste SDG House in de provincie Noord-Brabant.

Het doel van de Holie Hub is om inspiratie en ontmoeting te faciliteren aan de koplopers in duurzaamheid. De eeuwenoude groene omgeving van het Abdijhuis wordt een thuis voor ondernemers en professionals actief in duurzame productie en gebruik (SDG 12). Na een gerichte verbouwing bieden wij vergaderruimten, flexplekken en vaste kantoren, maar ook een inspirerende omgeving voor workshops, netwerkbijeenkomsten, debatten en evenementen. Onze regio verdient een hotspot op deze plek en daar gaan wij ons voor inzetten.

Vandaag hebben initiatiefnemers Anne-Marie Rakhorst van Duurzaamheid.nl en Joey van Niftrik van Stein aan verschillende lokale en landelijke bedrijven en andere betrokkenen de eerste plannen gepresenteerd. Ook Judith Maas, Directeur van SDG Nederland, was aanwezig en heeft een presentatie gegeven over dit netwerk en wat het inhoudt om een SDG House te zijn. De aanwezige bedrijven reageerden enthousiast en deden de eerste toezeggingen voor het organiseren van evenementen en het huren van de ruimtes.

Wil je meer weten, eens binnenkijken of heb je interesse om mee te denken en te doen? Neem dan contact op via www.holiehub.nl