Dorpsnieuws

Thea van der PasThea maakt kleurrijke schilderijen van verschillende formaten. Ze werk met acryl en olieverf op waterbasis. Haar basispalet is kleurrijk. Het werken met kleur doet ze het liefst en dat gaat op gevoel. Ook experimenteert ze met structuren.zaagsel bijvoorbeeld, dat is wel eens verwerkt in een schilderij.

Thea maakt abstracte schilderijen met ronde, organische vormen, maar ze kan ook heel gedetailleerd en realistisch werken.

Eigen projecten
Ruim 20 jaar geleden nam Thea bij de Eijnderic schilderles. Ze vindt het schilderen in een groep is erg leuk, omdat je elkaar inspireert. Door te gaan schilderen is ze veel beter naar alles gaan kijken. En verwondert ze zich steeds hoe mooi onze natuur is. Als je schildert kijk je met andere ogen naar alles. Inmiddels werkt ze op haar eigen niveau aan haar eigen projecten. Dat kan zijn een serie over de vier seizoenen of een serie over aarde, water, lucht en vuur. Ze verbaast zichzelf weleens met het resultaat. “Dan word ik blij, omdat het zo goed gelukt is,” zegt Thea. “En als ik zelf het goede gevoel erbij heb, is het schilderij af.”

Deze expositie is te zien van 26 april tot 26 juni in de vitrine van de Bibliotheek Heeswijk-Dinther tijdens de openingstijden van de Bibliotheek.

Bron:Bibliotheek Heeswijk- Dinther