Dorpsnieuws

unnamed 3Meierijsche Museumboerderij opent nieuwbouw en houdt een lente-evenement.Zondag 16 april ben je, tussen 11.00 en 15.00u, welkom bij de Meerstraat 28 in Heeswijk-Dinther. Daar is het lente-evenement “Lentekriebels”. De entree voor het evenement is gratis. Precies anderhalf jaar na de heftige brand, is het nieuwe bezoekerscentrum,gebouwd in de stijl van de 19e eeuw,klaar.

Het is “kei- mooi” geworden, we zijn supertrots ! Onze medewerkers vertellen er over en laten het graag aan jou zien. Op het vernieuwde museumterrein staan allerlei kramen met leuke kijk- en doe activiteiten. Ook voor kinderen is er veel te beleven, te maken en te doen. Als vanouds bakken wij ons heerlijke “boerderij vloerbrood”, deze keer in de mobiele buitenoven van het museum. En de “boerenstruif” (=pannenkoek) smaakt extra lekker op het nieuwe terras. Zeker als je dat combineert met het ”Cunera-slukske”, het museumdrankje.
“Marie van de Middelhaai”, een boerin uit Vlijmen, die zich kleedt en leeft als een Brabantse boerin uit 1880, komt zelf geschreven liedjes zingen. Ze begeleidt zichzelf op de gitaar. Het wordt een fijne gezellige, echt Brabantse dag die je zeker niet mag missen.