Dorpsnieuws

Alzheimer in de regioIn het Alzheimer Café gaan we, samen met de bezoekers, in gesprek met mantelzorgers. Als je naaste dementie heeft verandert de relatie ingrijpend. Dat vraagt incasserings- en aanpassingsvermogen. De vanzelfsprekendheden die je houvast geven verdwijnen. De verbondenheid blijft bestaan en soms zijn er momenten waarin je je naaste weer even herkent.

Ben jij mantelzorger dan komen er, naast de dagelijkse zorg, vaak veel verschillende zaken op je pad. Hoe houd je balans tussen "je eigen leven" en al je zorgtaken? Ook de psychische belasting kan groot zijn, je neemt geleidelijk aan al afscheid van iemand die er nog is. Maar er zijn ook positieve ervaringen van mantelzorgers. Hierover gaan we in gesprek met mantelzorgers en u krijgt tips over waar u terecht kunt voor hulp en ondersteuning.

U bent van harte welkom in het Alzheimer Café op dinsdag 18 april in Eigen Herd, Rooijsestraat 32 in Uden.

Het Café heeft vrij entree, zaal is open om 19.00 uur, het programma begint om 19.30 uur en eindigt om 21.30 uur.

Het Alzheimer Café is afwisselend de even maanden in Uden en de oneven maanden in Veghel. Het Café is een ontmoetingsplek voor mensen met alle vormen van dementie, hun partners, familieleden, vrienden en andere belangstellenden. De bijeenkomsten bieden niet alleen (praktische) informatie over dementie maar ook gezelligheid en sociaal contact. Op beide locaties zijn geïnteresseerden uit Uden, Veghel en omliggende dorpen van harte welkom.

Voor meer informatie kunt u mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen via ONS welzijn: 088-3742525.

 

Met vriendelijke groeten,
Wilma Smit
Vrijwilliger Alzheimer Café
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.