Dorpsnieuws

VobraAfgelopen weekend stond volledig in het teken van het 90-jarig bestaan van Vobra. Deze mijlpaal werd gevierd door een kijkje in de keuken te geven aan haar zakelijke relaties, werknemers en hun familie en tot slot met een open dag voor alle geïnteresseerden. Met een rondleiding door de nieuwe fabriek gaf Vobra een blik achter de schermen bij de productie van honden- en kattenbrokken in Veghel.

 Vobra Special Petfoods had verschillende feestelijke activiteiten georganiseerd. Zo was er een foodplein waar de gasten konden genieten van een hapje en een drankje, was er entertainment en rondleidingen door de fabriek en het kantoor. Vobra had ook aan de kinderen gedacht. Zij konden een speurtocht volgen, knutselen en zich laten schminken.

 De geschiedenis van het familiebedrijf Vobra Special Petfoods

Piet van Krieken heeft Vobra opgericht in 1932 en maakte destijds voedingen voor landbouwhuisdieren. De producten waren toen al een groot succes. In de jaren vijftig ontwikkelde de voedingsleer razend snel en Van Krieken was een van de eerste die de kennis van nieuwe wetenschappelijke inzichten toepaste. In 1963 nam Gerard van Krieken, de zoon van Piet van Krieken, het bedrijf over. Gerard zette het bedrijf voort onder de naam VOBRA (Voederfabriek Oost BRAbant). Vanaf 1975 heeft Vobra de focus gelegd op het produceren van honden- en kattenvoeders. Het bedrijf kan met trots zeggen dat ze al drie generaties bezig is met het produceren van voedingen met een hoge kwaliteit voor een eerlijke prijs.

 De nieuwe fabriek

Sinds 2022 heeft Vobra Special Petfoods een nieuwe fabriek in Veghel. De bouw van deze nieuwe fabriek was een bijzondere mijlpaal voor het familiebedrijf. Door de nieuwe fabriek, gevestigd naast de huidige fabriek in Veghel, heeft Vobra Special Petfoods momenteel drie productielijnen, een extra magazijn en nieuwe kantoren. Hierdoor kan het bedrijf inspelen op de groeiende behoeftes van haar klanten. Het in gebruik nemen van de nieuwe fabriek is een startpunt van uitbreiding van onze capaciteit en het borgen van onze kwaliteit.