Dorpsnieuws

download 5Hoe gaat het met de inwoners in de regio GGD Hart voor Brabant na twee├źneenhalf jaar corona? De coronacrisis heeft veel invloed gehad op het leven van ons allemaal. De GGD Hart voor Brabant brengt daarom de gevolgen van de coronaperiode op de gezondheid, leefstijl en het welzijn van inwoners van 18 jaar en ouder in kaart.

Dit doen we in samenwerking met het RIVM, het CBS en de andere GGD'en.

Meer dan 96.000 willekeurig gekozen mensen worden benaderd om mee te doen aan dit vragenlijstonderzoek. Zij kunnen vanaf 19 september een uitnodiging voor het onderzoek ontvangen via de post. De vragenlijst bevat verschillende onderwerpen, zoals gezondheid, welzijn, leefstijl, participatie en corona. Het onderzoek loopt tot begin december.

Extra meting

De GGD Gezondheidsmonitor voeren we normaal gesproken eens per vier jaar uit. Nu doen we een extra meting waarbij we ook kijken naar de gevolgen van de coronaperiode. Met de resultaten bekijken we per gemeente wat nodig is om de gezondheid van inwoners te verbeteren.

Meer informatie

Wil je meer informatie of heb je vragen over de GGD Gezondheidsmonitor 2022? Lees meer op de website van de GGD Hart voor Brabant: www.ggdhvb.nl/gezondheidsmonitor