Dorpsnieuws

Joost JansenTer ere van de 75e verjaardag, afscheid als pastoor en het 25-jarig priesterjubileum van Joost Jansen willen we hem graag een passend cadeau aanbieden dat bijdraagt aan de ontwikkeling van Joost Jansen zijn nieuwe project.

Joost heeft dit project als volgt beschreven: ‘‘Als ik terugkijk heb ik veel mensen gesproken die het maar lastig vinden om de verhalen uit de Bijbel te gebruiken in het dagelijks leven. Voor deze doelgroep wil ik graag het Leerhuiswerk dat ik al veertig jaar doe, verder uitbouwen. Ik begin daarom een Huis voor Lectio Divina. Van hieruit wil ik cursussen, werkdagen, retraites aanbieden waarin we volgens de geijkte methode van de lectio divina (de wat duurdere naam voor ‘leerhuis’) mensen nabij zijn bij de zorg voor hun ‘ziel’ en dus voor hun welbevinden. Om het eenvoudig te zeggen: we leggen ‘de krant’ – de dagelijkse ervaringen – naast de ‘verhalen van de Bijbel’ en zijn nieuwsgierig naar hoe we de juiste weg kunnen gaan en de juiste keuzes kunnen maken. Deze methode gaat uit van de gelijkwaardigheid van de deelnemers en dat is bijzonder.’’

Voor zijn verjaardag en voor het 25-jarig jubileum van zijn priesterwijding is Joost blij met financiële ondersteuning voor een fonds van waaruit hij de activiteiten van dit Huis voor Lectio Divina kan faciliteren (o.a. folder- en lesmateriaal).

Want Ik ben iets heel nieuws van plan. Kijk, Ik ben er al mee begonnen. Ziet u het niet? Ik zal een weg maken door de wildernis van de wereld waarover mijn volk naar huis kan terugkeren. Ik zal rivieren voor mijn volk laten ontspringen in de woestijn!
Jesaja 43,19 HTB

Tijdens de viering van 24 april staan er collectebussen in de kerk waar je jouw bijdrage kunt achterlaten. Er is ook een gelegenheid om jouw bijdrage vooraf over te maken op de rekening van de parochie: NL30 RABO 0319 7190 81 t.n.v. Parochie Heilige Augustinus in Berlicum. o.v.v. “Cadeau Joost Jansen”

Tijdens de receptie die aansluit aan de viering willen we Joost, namens de gehele parochie, het totale bedrag als cadeau overhandigen.

Parkeren
Het kerkplein rondom de kerk zal de 24e enkel toegankelijk voor zijn voor parkeren voor minder validen. Verder willen we het plein vrijhouden. Parkeren kun je in de omgeving van de kerk, bijvoorbeeld in de Raadhuisstraat of bij Sporthal de Zaert, Heilige Stokstraat 1, Heeswijk Dinther.

Parochie Heilige Augustinus