Dorpsnieuws

Janneke van der DoelenSchrijfsels over mijn strijd tegen anorexia en andere mentale problematiek. Het begon ogenschijnlijk onschuldig: werken naar een streefgewicht. Helaas sloeg dit streven bij Janneke van der Doelen om in anorexia nervosa, met alle gevolgen van dien.

In Je bent veel mooier zonder eetstoornis laat zij op openhartige wijze zien hoe zij de strijd met haar eetstoornis aanging, maar ook hoe andere mentale problematiek tijdens de behandeling om de hoek kwam kijken. Deze biografie wordt sinds vrijdag 8 april uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.
In dit boek neemt Janneke je mee in haar strijd tegen de ziekte anorexia nervosa. Tijdens het herstel van haar eetstoornis kwamen er ook andere nare gedachten naar boven, zoals suïcidale en zelfdestructieve gedachten. Janneke vindt het lastig om over haar gevoel en gedachten te praten, dus schrijft ze er liever over. Je leest onder anderen hoe het voor Janneke was toen ze voor het eerst geconfronteerd werd met het ziek zijn en hoe de eetstoornis als dierbare vriend(in) voor haar voelde.

 


Over de auteur
Janneke van der Doelen (1998) komt uit Heeswijk-Dinther en woont samen met haar partner. Janneke is in januari 2020 begonnen met lijnen, wat zich heeft ontwikkeld tot een eetstoornis. Hiervoor is ze drie maanden opgenomen geweest in een kliniek voor eetstoornissen. Tijdens verschillende opnames in de GGZ en haar verdere herstel thuis, is ze gaan schrijven over haar mentale gezondheid. Schrijven is voor haar echt een communicatiemiddel, voor wanneer praten niet lukt. In de toekomst hoopt zij nog ervaringsdeskundige te worden.

Boekgegevens
Titel: Je bent veel mooier zonder eetstoornis - Schrijfsels over mijn strijd tegen anorexia en andere mentale problematiek
Auteur: Janneke van der Doelen
Verschijningsdatum: 08-04-2022 Aantal pagina's: 46
ISBN: 9789464505061 Geïllustreerd: ja
Verkoopprijs: € 14,99 Uitvoering Paperback* inclusief kosteloze verzending in Nederland en België