Dorpsnieuws

oranjecomiteeWat hebben we dít gemist! Of je nu houdt van bungelen boven Plein 1969? Het versieren van je fiets? Of het ontdekken van de mooie omgeving per fiets? Waar je voorkeur ook naar uitgaat, je komt aan je trekken tijdens Koningsdag in Heeswijk-Dinther. Het Oranjecomité heeft zoals vanouds weer een mooi programma voor jullie klaarstaan.

Versierde optocht & Aubade
Koningsdag start om 10.00 uur met de versierde optocht vanaf beide kerkpleinen. Sluit met je mooi versierde fiets, step, bolderkar of skelter aan bij deze kleurrijke optocht. De optocht vanuit Dinther wordt voorafgegaan door het Sint-Barbaragilde en muzikaal begeleid door Muziekvereniging Servaes. Vanuit Heeswijk zijn het Sint-Willebrordusgilde en Fanfare Sint Willibrord van de partij. Versier je fiets met de kleurplaat die te vinden is in het programmaboekje of op de website van het Oranjecomité!

Om 10.30 uur vindt de aubade plaats op Plein 1969. Een afgevaardigde van burgemeester en wethouders van Bernheze zal, namens zijne Majesteit de Koning, de felicitaties van alle aanwezigen in ontvangst nemen. De fanfare en muziekvereniging zorgen voor de muziek. De gilden brengen een vendelgroet en daarna mogen de kinderen die hun fiets hebben versierd een cadeautje uitzoeken.

Spellenmiddag & Kinder-vrijmarkt
Waar je op woensdagmiddag 27 april naartoe moet is een overbodige vraag, want dan staat Plein 1969 geheel in het teken van entertainment voor jong en oud! Het plein wordt tussen 13.30 en 17.00 uur omgetoverd tot een plein vol leuke spelletjes, springkussens en stormbanen. Er staat zelfs een klimtoren van 10 meter!

Basisschoolkinderen uit Heeswijk-Dinther kunnen speelgoed en spulletjes, waar ze zelf op uitgekeken zijn, verkopen op de kinder-vrijmarkt tussen 13.30-17.00 uur. Je mag vanaf 13.00 uur een plaatsje uitzoeken en je hoeft je hiervoor niet aan te melden.

Fietstocht
Natuurlijk ontbreekt de fietstocht niet. Er is een fietstocht van ongeveer 30 km uitgezet. Onderweg is er een pauzeplek waar de fietsers voorzien worden van een drankje. Start en inschrijving is tussen 13:30 en 14:30 uur op Plein 1969 bij de inschrijfstand.

Vrijwilligers
Dit alles kan natuurlijk niet georganiseerd worden zonder vrijwilligers. We zijn nog hard op zoek naar vrijwilligers om alle spellen bemand te hebben. Wil je tijdens het middagprogramma (13.30-17.00 uur) je steentje bijdragen? Laat dit dan weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het is ook mogelijk om met z’n tweeën ieder een helft van het middagprogramma te helpen.

Het Oranjecomité Heeswijk-Dinther wenst u allen een fijne Koningsdag toe!
www.oranjecomite-heeswijkdinther.nl