Dorpsnieuws

c591797d 59e7 41b6 b58b 52e0a406861f thumb840Op het landelijke schoolleiderscongres is OBS De Bolderik in Heeswijk-Dinther, samen met 35 andere basisscholen, uitgeroepen tot ‘Klassewerkplek 2022’. Een school met een groot werkgeluk voor leerkrachten. Directeur Femke van Sommeren: “Ons team is supertrots op deze titel en het feit dat onze school daarmee wordt gezien als voorbeeldschool!”

Ieder jaar gaat Klassewerkplek op zoek naar de basisscholen die de beste werkplek voor leerkrachten hebben. De ‘Klassewerkplekken’ kenmerken zich doordat ze minder vacatures en minder verloop hebben, een laag verzuim én daarmee een prima onderwijskwaliteit kunnen bieden. Een school waar leerlingen overgaan en leerkrachten blijven zitten! Het onderzoek van Klassewerkplek vraagt de leerkrachten zélf om te oordelen over het werkgeluk op hun school. Daarbij wordt gekeken naar zeven thema’s die aantoonbaar bijdragen aan het werkgeluk.

Basisscholen in Nederland werken keihard aan het oplossen van het lerarentekort. Directeur Femke legt uit hoe Klassewerkplek helpt om aandacht te vragen voor dit lerarentekort: “Dagelijks zien wij prachtige voorbeelden op school die voor een groot werkgeluk onder leerkrachten zorgen. Met deze titel worden we in het zonnetje gezet en dat helpt ons om te laten zien dat het basisonderwijs de allertofste sector is om in te werken!”