Dorpsnieuws

BeatrixstraatDe Beatrixstraat fleurt zelf hun straat op; hieronder staat de brief aan alle bewoners van de straat. Een heel goed initiatief:Zoals jullie weten krijgen we in onze straat nieuwe bomen en worden er enkele kleine plantvakken in de straat aangebracht.

De boomsoortkeuzes zijn met de meesten van jullie al besproken en er is variatie van een perenboom, kersenboom, krenteboom ( wel allemaal met bloesem maar niet vruchtdragend)

Start werkzaamheden maandag 15 November

Om de rooiwerkzaamheden vlot en veilig te verlaten verlopen graag vanaf deze dag de auto’s zoveel mogelijk op eigen inrit plaatsen.

Ook zullen de boomvakken iets groter worden en voorzien worden van een opstaande betonband. Deze werkzaamheden zullen uitgevoerd worden van maandag 15 november tot vrijdag 19 november. Ook zijn dan door de gemeente al de nieuwe bomen geplant.

En dan komen wij als buurtbewoners in beeld en in actie op zaterdag 20 november van 10.00 uur tot maximaal 13.00 uur.

Iedereen heeft destijds aangegeven om ergens mee te helpen en dat is heel erg fijn, want we hebben wat klusjes die we met elkaar die dag moeten doen:

  • Zaterdagmorgen om 9.00 uur de straat even afsluiten met twee schrikhekken. ( ik zoek nog twee bewoners die mij daarbij helpen)
  • Zaterdagmorgen de planten klaar leggen per boomvak ( ik zoek nog twee bewoners die mij daarbij helpen)
  • Om 10.00 uur gaan we met elkaar de planten zetten. Dus elke bewoner jong of oud kan hier aan mee doen. Het is de bedoeling dat we elkaar helpen en bijstaan waar het nodig is ( iedereen doet mee) Wel zelf een schop meenemen of schepje, het zijn maar kleine planten
  • En we zoeken enkele bewoners die soep en broodjes tussen de middag willen serveren. Het is nog niet zeker maar de gemeente zal deze kosten op zich nemen, anders vragen we later een kleine bijdrage p.p.
  • En de beheersovereenkomst moet ondertekend worden waarin we afspraken borgen over beheer en onderhoud als buurt met de gemeente. Hier zoek ik nog twee bewoners voor die mee de overeenkomst willen ondertekenen, dus naam en adres doorgeven aug
  • d'n  HaDeejer en Bernhezer komen langs en mogelijk ook de wethouder of burgemeester, want dit is een mooi voorbeeld voor andere straten in Bernheze hoe inwoners en gemeente samen dingen kunnen bereiken voor hun eigen straat.

Tot zover de belangrijkste aandachtspunten. Het verzamelpunt zal zijn Beatrixstraat 12-14 onder de carport van Henk, Ans, Marielle en Stephan, vanuit daar zal alles plaatsvinden. Dus reserveer zaterdag 20 november a.s. en tot dan ,ik hoop dat jullie er ook bij zijn om mee te helpen.

Laat even weten met hoeveel personen jullie komen helpen, dan weten we hoeveel soep en worstenbroodjes we moeten inkopen.

Is iets niet duidelijk? Je kan altijd bij mij informatie inwinnen op huisnummer 12.

Groeten Henk de Laat