Dorpsnieuws

bord Jelle 1Stichting Buro Lima uit Heeswijk-Dinther is een organisatie die jeugdigen met een verstandelijke beperking en vaak nog een bijkomende problematiek een thuis geeft. En dit wordt gedaan vanuit een sterke visie. Een van de kernwaarden uit die visie is SAMEN. De afgelopen weken is deze kernwaarde uit de visie heel mooi naar voren gekomen en in de praktijk gebracht.

bord JelleDe jeugdigen die bij Buro Lima wonen, ontvangen allemaal een eigen, op maat gemaakt zorgarrangement. Daarnaast heeft iedere jeugdige een individueel zorg-/behandelplan met persoonlijke doelen. Voor één van de jeugdigen die maar heel moeilijk tot spelen kwam, is een plan gemaakt.

activiteitenbordSAMEN met begeleiders, coördinatoren en de behandelcoördinator van Buro Lima is er gekeken wat nodig is om deze jongen toch een zo ontspannen mogelijke dag te geven. En zo kwamen zij uit op een op maat gemaakt activiteitenbord. Elke activiteit is een handeling welke voor deze jeugdige interessant is en waar hij niet op uitgekeken raakt. Tevens is gekeken naar passend materiaal, zodat deze jeugdige het bord niet kapot kan maken, op momenten dat hij het materiaal "te" intensief gaat ontdekken of als hij niet ontspannen is.

Het uitdenken, ontwerpen en maken van dit bord is SAMEN met de enthousiaste vrijwilligers van Buro Lima gedaan. Het resultaat hangt aan de muur en is goedgekeurd door de jeugdige. Hij speelt er mee en ontspant ervan.

De vrijwilligers, begeleiders, coördinatoren en ook ouders zijn trots op zo'n prachtig resultaat! SAMEN gecreëerd, voor deze fantastisch lieve jongen.

Mocht jij het ook leuk vinden om aan zo'n projecten mee te werken, heb je 2 rechterhanden en elke dinsdag- en/of vrijdagochtend tijd over? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. want Buro Lima is altijd op zoek naar tuin- en/of klusvrijwilligers.