Dorpsnieuws

downsyndrWereldwijd wordt op 21 maart aandacht besteed aan Wereld Downsyndroomdag. Een dag waarbij er meer bewustzijn gecreëerd wordt rondom het down syndroom. "De Meesters van de Halm" uit uit H-D, wil hier haar steentje aan bijdragen en enkele mensen met het Syndroom van Down in het zonnetje zetten. Dat doen ze door ontbijtpakketten aan te bieden aan de jeugdigen bij Buro Lima.

Bij Buro Lima in Heeswijk-Dinther wonen diverse jeugdigen met het Downsyndroom samen met jeugdigen met andere verstandelijke beperkingen en soms nog bijkomende problematieken. Over mensen met het Syndroom van Down wordt regelmatig gezegd dat ze sociaal en onbevangen zijn. Dat klopt zeker, maar daarnaast is er ook een andere kant waarin bepaalde dwangmatigheden en vaste patronen voor moeilijkheden kunnen zorgen. De jeugdigen bij Buro Lima worden op beide kanten ondersteund, waarbij gekeken wordt naar elke jeugdige als individu. Met als doel dat iedereen zichzelf mag zijn en gelukkig is.
Het was smikkelen geblazen aan tafel in de huizen bij Buro Lima met deze biologische producten. De jeugdigen genoten zichtbaar van het gevarieerde assortiment, de een ging voor de muesli en de ander voor de ontbijtkoek, maar iedereen heeft weer energie voor een fijne dag.