Dorpsnieuws

download 23Een schone gemeente, daar doen we natuurlijk alles aan. Maar écht schoon, dat lukt ons alleen samen. Op zaterdag 20 maart is het daarom Landelijke Opschoondag.

Dit jaar ziet die Landelijke Opschoondag er, in verband met het coronavirus, anders uit dan normaal. Geen grote opschoon-evenementen met veel mensen, maar veel kleine acties dichtbij huis. Want heel veel kleine beetjes samen maken toch ook een Landelijke Opschoondag? Dus maak van je ommetje op 20 maart eens een opschoon-ommetje. Zo maakt iedereen van zijn buurt een zwerfafvalvrije schoonheid. Doe je mee?

Houd afstand en maak het gezellig
Uiteraard vragen we je om tijdens het opschonen rekening te houden met de preventiemaatregelen. Ga alleen of met iemand van je eigen huishouden aan de slag.

Word ZAPper
‘ZAPper’ is een afkorting voor Zwerf-Afval-Pakker. ZAPpers zijn inwoners van de gemeente die door het jaar heen vrijwillig zwerfafval opruimen. Zo maken we samen de gemeente schoner en prettiger om er te wonen. Wil jij ook graag ZAPper worden en regelmatig, op momenten dat het jou uitkomt, mee helpen aan het schoonhouden van Bernheze? Meld je aan als ZAPper.